LiSEC ulaganja u razvoj lokacije

Počeli su radovi na izgradnji proširenja Inženjerskog centra u LiSEC-u. Zbog integracije zaposlenih u LiSEC-u iz prethodnog sedišta grupe u Hausmeningu do Zajtenštetena, sadašnji poslovni prostor više ne nudi dovoljno prostora za rast. Obnova je, takođe namenjena stvaranju prostora za nove oblike radne saradnje. Ulagano je i u proširenje logističkog prostora. U narednim godinama planiraju se dalja značajna ulaganja u modernizaciju i proširenje lokacije.

Proširenje Inženjerskog centra

Danas su koncepti deljenja radnih stolova i rad od kuće standardni deo radnog okruženja u LiSEC-u. Proširenjem Inženjerskog centra stvaraju se strukturne mogućnosti za preuređenje prostorne situacije. Radno okruženje će se modernizovati i biće otvoreno od 100 do 130 dodatnih radnih mesta na površini od 2.000 m2.

Gottfried Brunbauer, izvršni direktor, ističe neke od prednosti proširenja: „Proširenjem kapaciteta na ovoj lokaciji, prostor će biti efikasno iskorišćen. Raspodela postojećeg prostora je na ovaj način izbegnuta, a fizička udaljenost ostaje kratka.“ Prostor će biti sa više prozora što omogućava mnogo više svetla na radnom mestu. Na postojećim zgradama intervencije će biti vršene pažljivo sa mogućnošću da se rad nastavi neometano što je više moguće tokom faze izgradnje.

Projektni menadžer i šef tehničkih usluga Gerald Szigethy, rekao je o izgradnji: „Proširenje Inženjerskog centra stvoriće moderan poslovni prostor koji optimizuje radno okruženje tehničkih timova. Nova zgrada se nalazi direktno uz prostor Test Centra. To će omogućiti tehničarima da vrlo efikasno razvijaju nove, visoko automatizovane sisteme, kao i vrhunske digitalne proizvode.“

Ukupno, oko 7 miliona EUR biće uloženo u proširenje Inženjerskog centra, kao i proširenje logističkih prostora. Cilj je da se radovi na proširenju završe u prvom kvartalu 2023.

Proširenje logističkih prostora

Potrebno je više skladišnog prostora u LiSEC-u zbog visokog obima porudžbina. Rešenje su pronašli u skladištu na lokaciji sa oko 2.000 m2. Montažna hala biće izgrađena uz postojeću proizvodnu halu na istoku fabričkog kruga. Planirano je da bude završena do kraja juna 2022.

Novi rad u LISEC-u

Razmatraju se novi radni aspekti kako za samu ekspanziju, tako i za postojeće prostore.

„Naše poslovno okruženje i svet u kom živimo je u stalnom stanju promena. Intenzivno se bavimo temom novonastalog poslovnog okruženja i tendencijama ka fleksibilnom radu. Nova zgrada će takođe stvoriti centralne društvene zone za sastajanje i saradnju kako bi podržala digitalnu transformaciju naše kompanije i ponudila atraktivno radno okruženje za naše zaposlene“, kaže Oliver Pichler, finansijski direktor.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com

Prethodni tekstELVIAL sponzor nagrade grčke arhitekture 2022
Sledeći tekstOkupljanje u Nirnbergu tokom letnjeg izdanja FENSTERBAU FRONTALE & HOLZ-HANDVERK 2022.