Italijanska vlada poklanja zamkove. Šta treba da uradite?

Ako ste oduvek sanjali da imate vikendicu u Italiji, ali to niste mogli da priuštite, sada možda imate sreće. Italijanska vlada poklanja istorijske zamkove i vile, potpuno besplatno. Ukupno 103 građevine širom zemlje Vlada želi da pokloni ljudima koji mogu i hoće da ih spasu da se ne bi pretvorili u ruševine.

Zamak u Italiji
Zamak u Italiji

Potencijalni vlasnici moraju da se obavežu da će transformisati objekte i njihovu okolinu u nešto što će podstaći turizam. Objekti i delovi imanja na kojima se oni nalaze, tako, mogu biti pretvoreni u hotele, restorane, prodavnice, banjske objekte ili luksuzne vile.

Fenis Castle, Aosta Valley
Fenis Castle, Aosta Valley

Ovo je, takođe, odlična prilika za one koji imaju novca da daju otkaz, dobiju odličan objekat besplatno i da započnu novi potencijalno veoma unosan biznis. Takođe je i prilika da država promoviše razvoj turizma u i drugim delovima zemlje, osim onih već dobro poznatih.

Cilj je da se javne i privatne zgrade, koje se više ne koriste, transformišu u objekte za ljubitelje istorije, planinare, turiste i bicikliste, i da se tako promoviše i podrži razvoj sporog sektora turizma.

Građevine koje su u ponudi raštrkane su širom zemlje i u udaljenim područjima. Među njima ima od starih škola, manastira, do zamaka i kula za odbranu, sa pogledom na obalu i seoski pejsaž.

Ko želi besplatan dvorac, trebalo bi da podnese predlog u kome su definisani planovi za njegovu transformaciju. Novi vlasnik dobija prava na imovinu za period od devet godina, nakon čega ugovor može da se obnovi na još devet godina. Najbolje ponude će moći da zaključe ugovor na 50 godina.

Jedan od zamkova na poklon je i Castello Di Bardi
Jedan od zamkova na poklon je i Castello Di Bardi

Jedan od objekata u ponudi je Castello di Blera kod Rima, velika luksuzna porodična kuća plemićke porodice iz 11. veka, u kojoj se nalazi mnogo originalnih srednjevekovnih predmeta.

Izvor: Nezavisne novine