Inovacije REHAU divizije prozorskih rešenja

Da se poslovanje grupacije REHAU, u okviru koje posluje i REHAU Srbija, temelji na inovativnosti, kada je u pitanju svet prozora i prozorskih rešenja, pokazuje nedavno održan jedinstveni izlagački koncept World of Windows (WOW) 2022.

Spektakularna platforma, koja je predstavljena u Nemačkoj, donela je u industriju nov način komunikacije i razvoja partnerstava sa profesionalcima iz industrije prozora.

U tri meseca, koliko je WOW trajao, stručnjaci za prozorska rešenja, proizvođači, arhitekte kao i ostali profesionalci iz ove industrije, imali su priliku da se upoznaju sa jedinstvenim konceptom na kojem su se isprepletali digitalni i analogni svet prozorskih rešenja. Taj svojevrstan interaktivni sajam posetili su stručnjaci iz Srbije i iz regiona, čime je osigurano da inovativna rešenja budu sastavni deo ponude na ovdašnjem tržištu, o čemu se divizija prozorskih rešenja kompanije REHAU posebno stara.

Centralna tema koncepta World of Windows 2022 bila su premijum rešenja za oblast proizvodnje prozora – duž celokupnog lanca vrednosti i na bazi održive cirkularne ekonomije. To je posebno važno jer je REHAU divizija prozorskih rešenja usmerena ka tome da stvara prostor za uspešne individualne poslovne modele svojim partnerima, nudeći sveobuhvatna rešenja koja čine sistemski profili, pametni proizvodi, tehnologije i digitalna rešenja, uz održivost u poslovanju. Time je kompanija, kao ponuđač premijum sistema, kreirala niz podesivih opcija kako bi se profesionalci za prozore nedvosmisleno pozicionirali na tržištu i jasno profilisali među kupcima.

World of Windows 2022
Smart Privacy, Kaleido Woodec, Copyright REHAU AG + Co

Brojne inovacije, čije se pojavljivanje očekuje u narednom periodu obeležio je novi premijum sistem ARTEVO, unapređena verzija GENEO sistema. Veliku pažnju posetilaca privukao je jer je u pitanju dizajnerski prozor sa jasnim i oštrim konturama. Zahvaljujući dobro osmišljenoj konstrukciji profila, kao i primenjenom materijalu RAU-FIPRO X, u ovom rešenju formiraju se takozvane zone sila što omogućava izradu izuzetno velikih elemenata.

World of Windows 2022
Slinova X, Copyright REHAU AG + Co

Na polju inovacija, kada su u pitanju klizna rešenja, posetioci WOW 2022 imali su priliku da pogledaju sisteme REHAU SLINOVA i SLINOVA X. Zasnovani su na jednoj platformi što smanjuje složenost u skladištenju i proizvodnji. Slinova X se dodatno izdvaja jer je zbog primene materijala RAU-FIPRO X, postignut najtanji središnji deo ikada u sistemu zasnovanom na PVC-u.

Divizija prozorskih rešenja u centar svog poslovanja stavlja i pametna rešenja. Tako je na sajmu predstavljeno inovativno i optički izuzetno zahtevno rešenje za zaštitu privatnosti, Smart Privacy čije se pojavljivanje očekuje u narednom periodu. U pitanju je inteligentno staklo, REHAU Smart Glass, prozor koji pritiskom na dugme za nekoliko milisekundi menja stanje od transparentnog u neprovidno. Ovo inovativno rešenje čuva privatnost korisnika, a odlična je opcija kako za prozore, tako i za kućna vrata. Najavljen je i Smart Shading, tehnologija koja će učiniti da se staklo zatamni i time smanji zagrevanje u stambenom ili radnom prostoru.

World of Windows 2022
World of Windows 2022, Copyright REHAU AG + Co

Na polju digitalnih tehnologija prikazan je REHAU Window.ID. U pitanju je digitalna lična karta prozora koja će omogućiti optimizovane procese, od proizvodnje do recikliranja. U budućnosti, svaki prozor će dobiti svoj kod koji će da sadrži sve podatke o ugrađenim komponentama. Pored toga, REHAU divizija prozorskih rešenja će zahvaljujući Window.ID-ju obezbediti lokalizaciju materijala, a time održiv povrat materijala u prethodno stanje u okviru celokupne zatvorene cirkularne ekonomije.

REHAU Connect, digitalna platforma koja spaja proizvođače prozora i krajnje kupce, dobija unapređenje – 3D konfigurator koji vizualizuje projektovane prozore u realnom vremenu. Time REHAU aktivno podržava proces prodaje i pruža odgovor na trendove digitalizacije i individualnih rešenja.

World of Windows 2022
World of Windows 2022, Copyright REHAU AG + Co

Cirkularna ekonomija je u poslednje tri decenije postala jedno od vodećih načela kompanije REHAU. EcoPuls je simbol održivosti u praksi. Tom oznakom prepoznaju se REHAU prozori, koji su proizvedeni na posebno održiv način. REHAU divizija prozorskih rešenja je to dokazala mnogo puta tokom godina u brojnim proizvodima. EcoPuls označava primenu cirkularne ekonomije koja je orijentisana ka budućnosti.

REHAU nastavlja da svojim inovacijama utiče na budućnost u industriji prozora. Ovim je prikazan samo jedan deo rešenja koja daju odgovore na globalne teme kao što su održivost, digitalizacija i urbanizacija.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com