GEALAN podržava održivu arhitekturu i energetsku efikasnost

Peti međunarodni kongres Održiva arhitektura – Energetska efikasnost svečano otvaranje imao je u petak 7. oktobra, u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu. Kongres se održavao sa ciljem širenja najznačajnije teme savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost uz upotrebu obnovljivih izvora energije.

Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo moraju biti održivi u svim segmentima – u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori su na jednom mestu okupili arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetsku efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi. Prisustvovalo je 11 glavnih arhitekata, predavača iz 10 zemalja sveta. Uz predavanja, tokom tri dana kongresa, predstavljena je izložba njihovih radova, održale su se radionice kao i tribine. Organizatori petog izdanja ove manifestacije su: Udruženje EKOKULTPLUS, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin EKO KUĆA, a suorganizatori su arhitektonski fakulteti iz regiona, Zagreba i Podgorice.

GEALAN inovativna rešenja za održivost
Peti međunarodni kongres Održiva arhitektura – Energetska efikasnost / foto: Gealan RS

Kao i na dosadašnjim manifestacijama, GEALAN je i ove godine podržao ovaj vredan i važan kongres. Tokom tri dana tako su posetioci mogli proučiti i pogledati GEALAN inovativna rešenja za održivost, energetsku efikasnost, ugodnu klimu doma kao i estetsku lepotu.

Okolina i resursi u fokusu

GEALAN proizvodi visokokvalitetne PVC profile. Pritom je važno da se sa resursima postupa štedljivo i sigurno po okolinu. Da to nije u suprotnosti sa ekonomičnošću preduzeća, GEALAN dokazuje već više od 30 godina. Uvođenjem prvog sistema upravljanja okolinom 1996. godine, održivo delovanje koje štedi resurse utemeljeno je u filozofiji kompanije i neprekidno se razvija. GEALAN je partner u REWINDO, inicijativi za recikliranje nemačkih proizvođača PVC profila i korišćenje recikliranog starog materijala za prozore u unutrašnjem jezgru GEALAN profila.

Reciklirani PVC profili
PVC iz starih prozora ponovno se koristi u novim prozorskim profilima / foto: GEalan RS

To se postiže potpuno zatvorenom ciklusu recikliranja industrije prozora. Na taj način se PVC iz starih prozora ponovno koristi u novim prozorskim profilima visoke toplotne izolacije na ekološki prihvatljiv način.

Efikasan kvalitet vazduha sutrašnjice

Visok nivo udobnosti prostora započinje svežim vazduhom za disanje i predstavlja važan činilac za zdrav dom. Novi ventilacioni sistem GEALAN-CAIRE® omogućava najbolji kvalitet vazduha u prostoru i time unapređuje atmosferu stanovanja. Klasična ventilacija prozora više nije dovoljna za današnje standarde ventilacije.

ventilacioni sistem GEALAN-CAIRE® Smart
Ventilacioni sistem GEALAN-CAIRE®

GEALAN vas oslobađa brige o kvalitetu vazduha u vašem domu, jer se ventilacioni sistem GEALAN-CAIRE® brine za ventilaciju na takav način da se stvara zdrava, ugodna klima u sobi, a da ne morate razmišljati o ventilaciji. U zavisnosti od toga želite li provetravati male ili velike prostorije ili želite instalirati ventilaciju u postojeće ili nove zgrade: GEALAN-CAIRE® nudi vam pravo rešenje sa decentralizovanim sistemima – dobro osmišljenim, snažnim i energetski efikasnim.

Svestranost uz jasne linije, moderan dizajn i efikasnost u svim pogledima

Novorazvijeni sistem u segmentu 74 mm zadovoljava i najstrože zahteve u pogledu dizajna, performansi, ekonomičnosti i svestranosti. Time GEALAN-LINEAR® postavlja nove standarde. Tehnologija od 74 mm, dalji razvoj u segmentu od 70 mm, osigurava visok nivo stabilnosti uz moderno funkcionalno staklo, dok zahvaljujući višekomornoj konstrukciji osigurava veću sigurnost, zvučnu i toplotnu izolaciju. Univerzalnost sistema zaokružuje se linearnim dizajnom i tako sledi minimalistički trend moderne arhitekture.

GEALAN-LINEAR® savršeno odgovara trenutnim trendovima u enterijeru kao i savremenoj arhitekturi prozora
GEALAN predstavlja GEALAN-LINEAR®: sistem profila za prozore koji postavlja nove standarde

Sistem se zasniva na direktnom formalnom jeziku jer trenutno zadaje ton arhitekturi. Asortiman odgovarajućih letvica za staklo nastavlja dosledan dizajn spoljašnjeg pogleda na sobnoj strani prozora. Uske širine lica u okviru i krilu osiguravaju više svetla u zgradama. GEALAN- LINEAR® impresionira svojom svestranošću bilo da se radi o novogradnji ili obnovi starih objekata. Sveobuhvatna platforma sistema uključuje prozore, ulazna i klizna vrata. Sistem se može dodatno unaprediti GEALAN-STV® inovativnom tehnologijom lepljenja.

Dopustite da vas inspirišemo. Stvaramo okvir budućnosti. GEALAN.

Gealan

GEALAN RS d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Beograd-Batajnica
T. +381 11 748 0404
grujo.ristic@gealan.rs
marko.andrejevic@gealan.rs
www.gealan.rs