GEALAN-CAIRE®: Pametno provetravanje zatvorenih prostorija

Fasadni sistemi tzv. omotnice zgrade postaju sve gušće, energetska efikasnost postaje sve efikasnija, zdravstveni aspekti u stambenoj zgradi postaju sve važniji, a rešenja pametnih kuća postaju sve inteligentnija. Navedena poboljšanja znače samo jedno: kontrolisano provetravanje životnog prostora postaje sve zanimljivija tema u građevinskoj industriji.

U svakom pojedinom domaćinstvu, situacija je ista. Obzirom na sve gušću naseljenost, manjak prostora između objekata i njihovih različitih načina upotreba, klasično provetravanje otvaranjem prozora više nije dovoljno. Čisti vazduh u vašem domu nije samo faktor dobrog osećanja, već i osnova zdravog života.

Svoje dugogodišnje znanje kao jedan od najznačajnijih proizvođača sistema za prozore i vrata, GEALAN je iskoristio u razvoju svog novog proizvoda GEALAN-CAIRE®: novi inovativni ventilacioni sistem za sve životne prostore. Oni unose svež vazduh u kuću, danju i noću, bez potrebe za otvaranjem prozora. Prašina i polen ne ulaze u vaše sobe niti u pluća. Glavobolja zbog prevelikog nivoa CO2 stvar je prošlosti. Osećajte se bolje u svoja četiri zida uz nove ventilacione sisteme GEALAN-a.

JESTE LI ZNALI?
Četvoročlana porodica svakodnevno svojom prisutnošću, tuširanjem, kuvanjem i sušenjem odeće oslobađa do 10 litara vodene pare. Novonastala vlaga mora se što brže ukloniti iz prostorije kako bi se postigla prijatna vlažnost vazduha u prostoriji od 40 do 50%.

Ventilacioni sistem GEALAN-CAIRE® kontrolisano uklanja suvišnu vlagu iz prostorije. Na taj način se sprečava nastajanje bakterija, plesni i grinja. Istovremeno tako sprečavate oštećenja na svojoj imovini uzrokovana vlagom – objekat ostaje suv i zadržava svoju vrednost.

GEALAN-CAIRE flex
GEALAN-CAIRE®: novi inovativni ventilacioni sistem za sve životne prostore

Proizvodi serije GEALAN-CAIRE® pokrivaju širok raspon primene s različitim funkcijama i performansama, no svi imaju jedno zajedničko: provode kontrolisanu ventilaciju životnog prostora na decentralizovani, efikasan i energetski efikasan način.
• Kontrolisana zaštita od vlage
• Efikasna zaštita od polena
• Energetska efikasnost
• Očuvanje okoline
• Odlična zvučna izolacija
• Veća sigurnost i protivprovalna zaštita
• Moguća naknadna ugradnja
• Prikladno i za velike prostore

GEALAN-CAIRE® flex
GEALAN-CAIRE® flex

GEALAN-CAIRE® flex efikasno je rešenje za osnovno pasivno provetravanje: ventilator u području prozorskog falca već pri minimalnim razlikama pritiska dovodi svež vazduh direktno u prostor te vlagu izbacuje iz prostora, pružajući efikasnu prevenciju protiv plesni. Prolaznost vazduha je između 2 do cca. 13 m3 po satu, a može se razlikovati u zavisnosti od broja korišćenih ventilatora.

GEALAN-CAIRE® flex automatski zatvara vazdušne poklopce kada je optereće- nje vetrom preveliko kako bi se izbegli veliki gubici energije te kako ne bi došlo do pojave promaje. Pasivni sistemi za ventilaciju su jednostavni, ali efikasni, pouzdani i jeftini. Osiguravaju kontinuiranu osnovnu ventilaciju unutar prostora, sprečavaju plesni i deluju nezavisno. Montiraju se u falc prozora, kompaktni su i neupadljivi. GEALAN-CAIRE® flex je mali, fleksibilan i gotovo nevidljiv, ali efikasan i inovativan za kontrolisanu osnovnu ventilaciju prostora.

GEALAN-CAIRE® smart
GEALAN-CAIRE® smart

GEALAN-CAIRE® smart ispunjava veće zahteve: aktivna dvosmerna ventilaciona jedinica integrisana je direktno u prozorski element. Postiže prolaznost vazduha od 4 do 40 m3 na sat nezavisno od pritiska vazduha, raspolaže s pet nivoa jačine ventilacije i dva vazdušna filtera klase ISO Coarse ili alternativno s filterom protiv polena ISO ePM2,5 postiže zamenu unutrašnjeg i spoljašnjeg vazduha uz rekuperativni povratak toplote (efikasnost do 91%) te najveću energetsku efikasnost. Integrisana senzorska tehnologija automatski pokreće postupak ventilacije tako da temperatura i vlaga u prostoru uvek ostaju stabilne i u idealnom rasponu. Sistem kombinuje zaštitu od vlage, optimizaciju temperature u prostoru, zaštitu od alergija, insekata i buke uz inteligentno održavanje toplotne energije.

Kontrola se vrši putem senzora na dodir na samom uređaju, postojećeg dugmeta ili putem aplikacije koja je dostupna na bilo kom pametnom uređaju koji je povezan putem WLAN veze.

Sistem je takođe pogodan za Smart Home sisteme te se može integrisati u proširenu platformu proizvođača Mediola odakle se može potpuno automatski upravljati putem senzora ili ručno.

GEALAN-CAIRE® smart inteligentno je, moćno i praktično rešenje ventilacionog sistema za stambene i poslovne prostore.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent je serija aktivnih dvosmernih ventilacioni uređaja u tri dimenzije: GEALAN-CAIRE® MIKrovent 35, 60 i 120. Sistemi aktivne ventilacije vidljivo su montirani na spoljašnji deo zida. Boja uređaja je bela, slično RAL 9016. Povratak toplote putem rekuperativnog izmenjivača toplote iznosi do 90%. Upravlja se daljinskim upravljačem. Nivoi ventilatora mogu se odabrati putem automatskog rada ili ručno.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent
GEALAN-CAIRE® MIKrovent

GEALAN-CAIRE® MIKrovent 35: propusnost vazduha od 10 do 35 m³ po satu. Namenjen za jednu sobu (npr. spavaća soba, dečja soba) od 20 do 25 m² veličine za maksimalno dve osobe. Moguća je montaža direktno na prozor.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent 60: propusnost vazduha od 30 do 60 m³ po satu. Za sobe od 30 do 40 m² (npr. hotelske sobe, kancelarije) od maksimalno 3 do 4 osobe. Senzori mere temperaturu i vlagu prostorije kao i sadržaj CO2 i VOC u prostoriji.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent 120: propusnost vazduha od 60 do 120 m³ po satu. Namenjeni za velike prostore (npr. vrtići, škole). Senzori mere temperaturu i vlagu prostorije kao i sadržaj CO2 i VOC u prostoriji.

GEALAN-CAIRE® MIKrovent
GEALAN-CAIRE® MIKrovent

GEALAN-CAIRE® znači pametno provetravanje – dobro osmišljeno, efikasno i energetski efikasno. CAIRE stoji za CONTROLLED AIR REGULATION tj. kontrolisana regulacija vazduha unutar zatvorenih prostorija što je daleko efikasnije od klasičnog provetravanja uz otvoren prozor.

GEALAN podržava arhitekte: GEALAN-CAIRE® integrisan je u naš program za planiranje GEALAN-Planersoftware. Uz njega se nova rešenja za ventilaciju mogu direktno implementirati u planiranje.

Gealan

GEALAN d.o.o. Predstavništvo za Srbiju
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Batajnica – Beograd
T. +381 11 375 29 03
E. grujo.ristic@gealan.de
E. marko.andrejevic@gealan.rs
W. www.gealan.de