GEALAN – Inovativnost je ono po čemu su posebni

Pregled poslovne godine GEALAN:

Iza njih još je jedna veoma uzbudljiva godina. Niz novosti, manifestacija, proslava i nagrada naredale su se ove godine. GEALAN d.o.o. službeno je osnovan 1.7.2004., a hrvatsku su podružnicu odmah zadužili za pokrivanje sedam zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova. Na samom početku bilo ih je manje od deset, danas broje više od 30 djelatnika, te se razvijaju i napreduju zavidnom brzinom. Što su sve prošli tijekom ove godine, pročitajte u nastavku:

GREEN TALKS stručni simpoziji

Simpoziji o zelenoj gradnji – najpoznatije su edukativne aktivnosti Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitektima, krajobraznim arhitektima, ekonomistima kao i svima zainteresiranima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

GEALAN aktivno sudjeluje na svim GREEN TALKS simpozijima
GEALAN aktivno sudjeluje na svim GREEN TALKS simpozijima

GEALAN je izuzetno ekološko osviješten te brojnim provjerama, nadzorom i zatvorenim krugom proizvodnje osigurava ekološki prihvatljivu proizvodnju. Pored toga, svojim partnerima nudi Ekološki ugovor, a njihovi su sustavi testirani i energetski visokoučinkoviti, te time prigodni za nove nZEB standarde. Sukladno tome, GEALAN aktivno sudjeluje na svim GREEN TALKS simpozijima diljem zemlje, te govori o energetski učinkovitim prozorskim sustavima za nZEB.

Sajmovi i manifestacije stručnih kadrova

Pored svojih stalnih partnera, GEALAN surađuje i sa stručnim kadrom iz srodnih branša. Tako već dugi niz godina sudjeluje i podržava razne manifestacije iz toga područja. Ove godine tako je ponovno sudjelovao na međunarodnoj konferenciji “Dan prozora” pod organizacijom ift Hrvatske. Tako je jedan od glavnih ljudi matične kuće GEALAN-a, Lars Albrecht, voditelj kontrole i kvalitete govorio o temama ostakljivanja i pravilnog lijepljenja stakla, te sudjelovao u panel raspravi.

Međunarodna konferencija "Dan prozora" u Zagrebu
Međunarodna konferencija „Dan prozora“ u Zagrebu

Na 14. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva, GEALAN je održao prezentaciju o sustavima za prozorske konstrukcije kod energetske obnove i nZEB. Dane Orisa 19 također su podržali sponzorstvom, stručnim materijalima i projekcijama. Na stručnom skupu “Dani arhitekta” koji se ove godine održavao u Splitu, na međunarodnom kongresu SEAA u Beogradu i sajmu interijera pod vodstvom dizajnerice Mirjane Mikulec – InDizajn, prezentiran je GEALAN virtualni salon.

GEALAN 3. Međunarodni kongres
GEALAN 3. Međunarodni kongres

Inovacije i dostignuća

Najzanimljivija predstavljena inovacija u ovoj godini svakako je bio GEALAN virtualni izložbeni salon. Princip je jednostavan, uz pomoć računala i posebnih VR naočala vode vas u virtualnu kuću. Moderno uređen interijer, mnogobrojne prostorije i prozorski elementi, mogućnost promjene boje stolarije kao i testiranje njezine zvučne izolacije samo su neki od ponuđenih mogućnosti salona. Za partnere to svakako znači smanjenje troškova opremanja salona.

Virtual Showroom, Gealan
Virtual Showroom, Gealan

Predstavili su novu acrylcolor bijelu boju Perfect White ili RAL 9016 koja zbog svog lagano sivog podtona djeluje svježe, moderno i visokokvalitetno. Slijedi uvođenje četiri dodatne RealWood folije u asortiman.

GEALAN RealWood nudi osjetnu razliku naprema uobičajenim drvodekor folijama. Poboljšana, naizgled autentično drvena optika s realističnim godovima, stvara topao i živahan izgled elemenata. Površina djeluje klasično i visokokvalitetno – poput pravih drvenih prozora. RealWood drvodekori sada broje 10 visokokvalitetnih boja.

Neočekivana novost bilo je pokretanje vlastitog časopisa GEANOVA koji nudi jedan poseban i veoma osoban uvid u samo poduzeće. Dostupno je na engleskom i njemačkom jeziku, u tiskanoj i digitalnoj verziji te je planirano dva izdanja godišnje. Prvi časopisi podijelili su se na Drugom međunarodnom forumu budućnosti kojeg GEALAN održava za svoje partnere iz cijelog svijeta. Glavna točka dvodnevnog programa: europsko tržište prozora u digitalnoj transformaciji. Kao i na prošlogodišnjem forumu, GEALAN partneri dobili su jedinstveni uvid u najnovija dostignuća proizvoda, novi proizvodni pogon kao i tehnološki centar poduzeća.

GEALAN časopis - GEANOVA
GEALAN časopis – GEANOVA

Nagrade, pohvale i timski duh

GEALAN se i ove godine našao na popisu 1000 najvećih, izdanje koje redakcija časopisa Lider priprema svake godine. U suradnji s Financijskom agencijom – FINA, svake se godine radi prva relevantna procjena prošlogodišnjeg poslovanja hrvatskim poduzeća, temeljena na godišnjim financijskim izvještajima.

Istovremeno, GEALAN osvaja prestižnu nagradu Best Buy Award koju dodjeljuje čuvena certifikacijska kuća International Certification Association – ICERTIAS. Ova renomirana kuća je u lipnju i srpnju ove godine provela „Best Buy Award“ istraživanje za područje Bosne i Hercegovine u području proizvođača prozora i kategoriji najboljeg odnosa cijene i kvalitete, a rezultati toga istraživanja su pokazali da najveći broj glasova za „Best Buy Award Construction Bosnia and Herzegovina 2019/2020“ pripada proizvođaču sustava za prozore i vrata GEALAN.

Izuzetni timski duh zaposlenici su pokazali sudjelujući i navijajući na ovogodišnjoj poslovnoj utrci HT B2run u Zagrebu
Izuzetni timski duh zaposlenici su pokazali sudjelujući i navijajući na ovogodišnjoj poslovnoj utrci HT B2run u Zagrebu

Izuzetni timski duh zaposlenici su pokazali sudjelujući i navijajući na ovogodišnjoj poslovnoj utrci HT B2run u Zagrebu. Na Jarunu se okupilo preko 8000 sudionika, a GEALAN tim osvojio je 16. mjesto među malim poduzećima.

Planovi za 2020. godinu

Ne dopuštaju da ih uspjeh zavara i odvede u samodopadnost nego nastoje brzo odgovoriti na prilike i riješiti opasnost na koje naiđu u poslovanju. Tako ih već prvih dana sljedeće godine čekaju nove promijene. GEALAN d.o.o. prvo je poduzeće kći koje će implementirati poznati svjetski program SAP u svoje poslovanje. Vjerujemo da će promjene preuzeti bez većih poteškoća i uspješno nastaviti poslovanje kao što su to činili tijekom prijašnjih godina.

Gealan

GEALAN d.o.o. – predstavništvo za Hrvatsku
Omladinska 11, Žerjavinec 10360 Sesvete, Hrvatska
T: +385 1 2040 670
F: +385 1 2040 679
E. info@gealan.hr
W. www.gealan.hr

Prethodni tekstZašto postoje jedino staklo i aluminijum?
Sledeći tekstInovacije kod spoljnih obojenih profila – Globalni pristup PVC
GEALAN grupa jedan je od vodećih proizvođača PVC profila za prozore i vrata u Evropi. Kao inovativni proizvođač sistema za PVC profile za prozore i vrata, GEALAN osim toga svojim partnerima nudi brojne usluge. Naša služba za savetovanje arhitekata i građevinsko-tehnička služba pomažu arhitektama i projektantima u svakodnevnom radu. Gealan postavlja temelj za izradu izuzetno lepih, izrazito stabilnih i posebno sigurnih prozora, vrata i modernih kliznih rešenja i njihovo opskrbljivanje vrhunskim vrednostima toplotne izolacije.