Beogradski sajam – u toku

Pod sloganom „U toku“ Beogradski sajam će i ove godine organizovati vodeći sajamski susret u građevinskoj industriji regiona jugoistočne Evrope – 38. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA SEEBBE od 24. do 28. aprila 2012.godine na Beogradskom sajmu. U tom periodu Beogradski sajam je najvažnije mesto okupljanja profesionalaca iz građevinske industrije regiona.

Zašto slogan „U toku“? Zato što će najnovije tehnologije prikazane na SEEBBE omogućiti prisutnim stručnjacima da budu „u toku“ sa savremenim dostignućima u građevinskoj industriji ovog dela Evrope, kao i trendovima u uređenju eksterijera i enterijera, dizajnu, arhitekturi…

Broj prijavljenih izlagača je, u ovom momentu, prešao osam stotina, od čega trećina dolazi iz inostranstva. Popunjen je sav raspoloživ prostor u svih sedam hala, kao i najatraktivnije pozicije na otvorenom izložbenom prostoru.
Biće organizovano šest nacionalnih izložbi: Italije, Turske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Tajvana na kojima će se, predstaviti kompanije iz različitih oblasti koje čine građevinarstvo kao celinu.

Ponovo imamo preko 80% tradicionalnih izlagača koji su prisutni svake godine, što znači da izlaganje na ovoj specijalizovanoj manifestaciji smatraju najekonomičnijim načinom da se susretnu sa starim, ali i potencijalnim kupcima za koje nisu znali. Posetioci imaju mogućnost da uživo vide eksponate, da ih dodirnu i prisustvuju njihovim demonstracijama, ali i da ih uporede sa konkurencijom. Izlagači su i lideri na tržištu, ali i „start up“ preduzeća. Lideri su važni za ugled jedne sajamske priredbe, ali je i njima važno da učestvuju da bi definisali svoj položaj, održali ga i učvrstili. Izlagačima, koji su na početku osvajanja tržišta, je jako važno da iskoriste ovu prestižnu manifestaciju za promociju svoje delatnosti i proizvoda, jer je to mesto gde se ostvari najveći broj kontakata između kompanija u odnosu na druge sajmove građevinarstva u regionu.

Sajmovi uvek oslikavaju stanje privrede i ekonomsku situaciju grane koje predstavljaju.
Kao i na globalnom ekonomskom nivou, vidljiva su pomeranja i na sajmu građevinarstva – ambiciozniji nastup turskih i firmi iz susednih zemalja, kao i po prvi put nastupi izlagača iz Libana i Pakistana.

 

Sajam svake godine poseti veliki broj stručnjaka, arhitekata, dizajnera, koji ovaj Sajam doživljavaju kao mesto okupljanja građevinske struke regiona i platformu za prezentaciju inovacija. Posetioci su navikli da na SEEBBE saznaju trendove na tržištu, da se upoznaju sa novim proizvodima, postupcima i procesima bez kojih nema nema jačanja konkurentnosti i produktivnosti. U tim interaktivnim odnosima između izlagača i stručnih posetilaca, u dijalogu stručnjaka, nastaju ideje za inovacije i zbog toga je Sajam SEEBBE mesto susreta pokretača koji vuku napred celokupnu delatnost.

Prestižne nagrade „Nova vizura“ i „Posebno priznanje“ podstiču izlaganje inovacija koje nagrađeni izlagači koriste u promotivne svrhe. Sve je veća primena u praksi nagrađenih programa, jer je prošlo vreme jeftine, a nekvalitetne gradnje. Sve veći broj investitora interesuje i kako će se neki objekat ponašati u eksploataciji, koliko su korišćeni energetski efikasni proizvodi i postupci.

Sajam građevinarstva - BeogradS obzirom, da su se održiva izgradnja, energetska efikasnost i efikasnost korišćenja resursa, uticaj na okolinu i zdravlje ljudi nametnuli kao imperativ savremenog građevinarstva u svetu, i ove godine ćemo organizovati, u okviru pratećeg stručnog programa skupove koji će tretirati ove aktuelne teme.

Planiramo i nastavak akcije „Obojimo zeleno“ gde ćemo, uz obeležavanje štandova velikim zelenim balonima, omogućiti našim izabranim izlagačima i besplatno predstavljanje „zelenog programa“ na određenom prostoru u hali.
Ugled koji Sajam SEEBBE uživa, garantuje uspešnu i pozitivnu poslovnu atmosferu i praznik za sva čula. Uživajte i budite u toku od 24. do 28. aprila na Beogradskom sajmu.

Sajam građevinarstva 2012