Nedostatak građevinskog materijala na tržištu

Rast cena materijala u građevinskom sektoru posledice je više faktora. Sa jedne strane, smanjene proizvodnje u prethodnoj godini usled uticaja Covida, a sa druge strane povećanje potražnje u 2021. Nedostatak materijala po mom mišljenju odrazio se na sve oblasti građevinarstva, pa samim tim i na našu branšu.

Razgovarali smo sa Predragom Vasiljević, direktorom prodaje, REHAU Srbija – divizija za prozore i vrata koji nam je obrazložio trenutnu situaciju u kojoj se nalaze sve kompanije iz ovog sektora.

Uska grla u proizvodnji nama bitnih materijala, čelika i PVC-a, dovode do za sada nezapamćenog rasta cena, što dalje uzrokuje nestabilnost tržišta, kao i veoma kratke rokove važenja ponuda. Iz tog razloga, svi učesnici u lancu prinuđeni su da svoje cene prilagode situaciji tržišta, što naravno utiče i na naše poslovanje.

REHAU kompanija uspešno se nosi sa nedostatkom materijala, uz neznatno produžene rokova isporuke. Moram da istaknem da nam je posebno drago što naši partneri imaju razumevanja za trenutnu situaciju, te da i oni zajedno sa nama pronalaze najoptimalnije načine fnkcionisanja u ovim izmenjenim uslovima poslovanja.

Naš glavni cilj u ovom momentu je da obezbedimo što je moguće redovnije snabdevanje i time normalno funkcionisanje velikog broja naših partnera.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com