ALUMIL-ovi klizni toplotni sistemi kao deo „plutajuće kuće“

Pored najviših kula, najvećih šoping molova i veštačkih ostrva, Dubai je, sledeći svoj put luksuza i komfora, zaronio i ispod površine mora.

Ovaj inovativni projekat „plutajućih kuća“ („The Floating Seahorse Villas“) predstavlja više desetina kuća koje su sve sa po tri etaže od kojih je jedna ispod a dve iznad nivoa mora.

Spavaća soba i kupatilo su potopljeni ispod površine mora. Velike staklene površine omogućavaju jasne poglede i veličanstven osećaj bliskosti sa živopisnim podvodnim svetom.

„The Floating Seahorse Villas“ (preuzeto sa www.thoe.com)

U centralnom „prizemnom“ nivou koji se sastoji od prostranog dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije, projektanti su težili da dobiju što otvoreniji prostor koji bi, kao i potopljeni nivo, zadržao što veću biskost i kontakt sa okolnim prirodnim okruženjem. Idealno rešenje je nađeno u ALUMIL-ovom kliznom toplotno izolovanom sistemu „SUPREME S650 PHOS“. Široki rasponi sa velikim staklenim površinama, uz minimalno uočljive i izuzetno funkcionalne aluminijumske profile, doprinose unapređenju životnih uslova povećanjem prirodnog osvetljenja i osećaja slobode, kao i neposrednije povezanosti sa spoljašnjim okruženjem.

Gornji sprat nudi spoljašnji tuš, mini bar, čajnu kuhinju, neformalno mesto za spavanje, terasu i đakuzi sa staklenim dnom.

„The Floating Seahorse Villas“ (preuzeto sa www.thoe.com)

Karakteristike „SUPREME S650 PHOS“ sistema:

  • Svi aluminijumski profili su potpuno skriveni u zidu, što povećava nivo prirodnog osvetljenja.
  • Širina vidljivog aluminijuma na preklopu krila je samo 25mm.
  • Dostupni su skriveni profili za drenažu vode.
  • Točkići od nerđajućeg čelika omogućavaju nesmetano klizanje i maksimalnu funkcionalnost sa visokom otpornošću na koroziju.
  • Moguća je izrada svih kliznih tipologija uključujući i ugaonu.
  • Specijalni profili su pogodni za izradu tipologija sa velikim brojem krila.
  • Alternativna verzija sa mogućnošću montaže na pod.

Pored „SUPREME S650 PHOS“ sistema u ovom izuzetnom projektu su korišćeni dobro poznati okretno nagibni sistem „M11000“ i elegantna strukturna ograda „M8200“ koji su dodatno doprineli upotpunjavanju visokih estetskih i funkcionalnih zahteva projekta.

ALUMIL je poslednjih nekoliko godina znatno povećao svoje prisustvo na Bliskom istoku. Ova grčka multinacionalna komanija je već uključena u nekoliko velikih projekata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izbor ALUMIL-ovih sistema od strane međunarodne kompanije Kleindienst Group za ovaj visokozahtevan projekat predstavljao je, kako se i pokazalo, logičnu odluku.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs

Izvor: www. gradjevinarstvo.rs