Klizni i podizno klizni izolovani sistem SMARTIA M450

SMARTIA M450 predstavlja sledeću generaciju naprednih minimalističkih kliznih I podizno-kliznih vrata. Zadovoljava visoke zahteve savremenog života za visoku toplotnu izolaciju i modernu estetiku.

Prednosti

  • Minimalištički i inovativni dizajn sa samo 25 mm vidljive aluminijumske širine na preklopnom profilu, kako za tipologiju podizno-kliznih vrata, tako i za klizna
  • Velika ušteda energije zahvaljujući izuzetnoj energetskoj efikasnosti
  • Velika lakoća korišćenja i visoka funkcionalnost
  • Okvir koji se lako čisti, sa skrivenom drenažom i manje vidljivom dubinom
  • Veliki izbor tipologija
  • Izuzetan kvalitet sa sertifikovanim performansama

Prozori ovog tipa nude različite opcije i karakteristike. Postoje dva osnovna tipa prozora: podizno-klizni i klizni prozori. Ovi prozori takođe pružaju odličnu termičku izolaciju, čime se štedi energija. Spoljni oblik ovih prozora je ravno i tehnički napredno dizajniran sa dubinom rama od 113 mm i dubinom krila od 45 mm. Minimalna vidljiva visina aluminijuma varira, sa 124,5 mm za lift & slide prozore i 114 mm za klizne prozore, dok minimalna vidljiva širina aluminijuma na središnjem vertikalnom stubu (interlocking profile) iznosi 25 mm.

Što se tiče stakla, koristi se dvostruko staklo sa maksimalnom debljinom stakla/staklo paketa od 36 mm. Mehanički mehanizmi za otvaranje i zatvaranje ovih prozora variraju između lift & slide i kliznih mehanizama. Prozori se takođe čvrsto zaptivaju, koristeći perimetrični sistem sa četkicama sa tri pera i/ili EPDM zaptivkama, čime se sprečava prodiranje vode i vazduha. Minimalna visina praga iznosi 45 mm.

Kada su u pitanju performanse, ovi prozori pružaju visoku vodonepropusnost (9Α), dobar otpor na propuštanje vazduha (4), izdržljivost protiv udara vetra (C3) i značajno smanjenje buke (40 dB).

Dodatno, karakteristike ovih prozora uključuju niski koeficijent toplotne provodljivosti (UF) od 1,3 W/m²K, podržavajući težinu krila do 200 kg za dizanje i klizanje, i do 180 kg za klizanje. Različite tipologije prozora su dostupne, uključujući horizontalno klizna krila, opciju preklapanja, i kombinacije sa komarnicima, pružajući fleksibilnost i prilagodljivost za različite potrebe i zahteve.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs