Vodeći arhitekta Markus Prossnigg direktor kompanije COOP HIMMELB(L)AU WILL posetiće Bugarsku

Vodeći arhitekta Markus Prossnigg će biti jedan od ključnih govornika na narednoj IV Internacionalnoj konferenciji o fasadama u Sofiji, 21. oktobra 2017. godine, koju organizuje ETEM kompanija

Ime Markus Prossnigg je sinonim za ultra modernu arhitekturu koja se vezuje za najveće projekte sadašnjice. On je arhitekta koji stoji iza jedinstvenog „Musee de confluences“ u Francuskoj, otvorenog 2014. godine. Muzej futurističke arhitekture kombinuje dve arhitektonske jedinice na sofisticiran način čineći masivnu osnovu – ove jedinice su nazvane Crystal i Cloud. Zaista urbani forum, Crystal je smešten na severnom ulazu u objekat. Sa 40m visokim staklenim krovom okuplja posetioce. Kristalna priroda potiče od konstrukcije: veliki stakleni paneli smešteni u metalne ramove, odaju zanimljiv efekat refleksije različito postavljenih površina.

Musee de confluences  u Francuskoj
Musee de confluences u Francuskoj

Sa kontarstnom formom i različitošću materijala kojima je sagrađen, Cloud predstavlja znanje budućnosti. Masivno plovilo smešteno na stubove je pokriveno nerđajućim čelikom ima metalik površinu koja reflektuje boje neba, okolnih objekata, vode i zelenila. Cloud sadrži deset jedinica za izlaganje na tri nivoa.

Markus Prossnigg je trenutno angažovan za rad na konstrukciji Muzeja savremene umetnosti u Kini, Planning Exhibition (MOCAPE) i Dawang Mountain Resort-a u gradu Changsha.

Arhitekta Markus Prossingg - Ice World
Arhitekta Markus Prossingg – Ice World

Ice World i hotel sa 5 zvezdica predstavljaju savršenu simbiozu arhitekture i okoline. Ovaj projekat se sastoji iz Entertainment Ice World-a sa zatvorenom stazom za skijanje i ledenim parkom koje upotpunjuje i restoran sa šoping zonom na ukupnoj površini od 120.000m2. Objakat je potpuno integrisan u svoju okolinu, a pozicioniran je na vrhu nekadašnjeg rudnika za proizvodnju cementa uz jezero. Dizajn objekta koji naginje ka jugoistoku, postojeća uvala nastala iskopavanjem, otvara pristup snežnim i ledenim stazama koje se prostiru na 170m od litice do litice. Viseća bašta, prostor za opuštanje i uživanje, voda, staze za šetnju iz litice i rampe – sve to integriše objekat u svoju prirodnu okolinu.

Arhitekta Markus Prossnigg
Arhitekta Markus Prossnigg

Projekat ove veličine je izuzetno zahtevan, a samo prisustvo Markusa obećava dodatnu vrednost ETEM fasadne konferencije. Posetioci profesionalnog foruma na konferenciji, imaće priliku da se upoznaju sa poznatim arhitektom kao i sa njegovim konceptualnim idejama i realizovanim projektima.

Među prepoznatljivim radovima kompanije Coop Himmelb(l)au je i BMW Welt – multifunkcionalni BMW centar u kom se organizuju različiti skupovi, pomotivni događaji i gde kupci uglavnom preuzimaju svoje BMW automobile nakon izrade.

www.etem.com

Contact: Marieta Zaykova
Marketing communications
T. +359 921 90 73
M. +359 894 754 073
E. mzaykova@etem.com
W. www.etem.com