Promena u rukovodstvu kompanije Swisspacer – Matthias Bach je novi izvršni direktor

Matthias Bach, prethodno tehnički direktor kompanije Swisspacer, postao je izvršni direktor švajcarske kompanije od 1. oktobra. On preuzima funkciju od Francis Cholleya, koji postaje generalni menadžer EuroKera unutar Grupe Saint-Gobain.

Matthias Bach radi u kompaniji Swisspacer 8 godina. Najpre kao lider projekta u lancu snabdevanja, a zatim je preuzeo funkciju tehničkog direktora 2017. godine.

„Ponosan sam što mogu da vodim poznat i talentovan tim kompanije Swisspacer u budućnost, i radujem se nastavku uspešnog programa internacionalizacije koji je započeo Francis Cholley“ ,izjavljuje Bach, koji, pored master diplome iz industrijskog inženjeringa, takođe ima i izvršni MBA od početka ove godine.

Bach je u potpunosti upoznat sa proizvodnjom distancera. Pomogao je u izgradnji novih lokacija u Engleskoj i Francuskoj i značajno je učestvovao u restrukturiranju proizvodne mreže 2021. godine.

„Zahvaljujući visokom nivou uspeha kompanije, uspeli smo gotovo udvostručiti proizvodne kapacitete putem investicija i povećanja efikasnosti od kada sam se pridružio. Automatizacija i digitalizacija proizvodnih procesa, kao i uvođenje inovativnih logističkih koncepata, igrali su ključnu ulogu u tome“, izveštava novi izvršni direktor.

Diplomirani inženjer gleda u budućnost s optimizmom:

„Naša inovativna putanja obećava mnoge nove proizvode, kao i nove usluge poput nosača tereta ili digitalnih interfejsa, što će dodatno proširiti našu poziciju kao pouzdanog globalnog partnera. Uveren sam da ćemo nastaviti da zajedno sa našim sposobnim timom, našim uobičajenim angažovanjem za švajcarski kvalitet i blizinom sa našim klijentima, nastaviti da pišemo uspešnu priču kompanije Swisspacer.“

Prethodni izvršni direktor, Francis Cholley, postaje generalni menadžer u kompaniji EuroKera, zajedničkom poduhvatu između kompanija Saint-Gobain i Corning.

„Swisspacer ima fantastičan tim, sjajne proizvode i ogroman potencijal za rast. Potpuno sam uveren da je Matthias prava ličnost za vođstvo i da će odvesti Swisspacer na sledeći nivo.“ izjavljuje Cholley prilikom predaje štafete.

www.swisspacer.com

SWISSPACER Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Contact: Katrin Lückhoff
Sonnenwiesenstraße 15
CH-8280 Kreuzlingen
katrin.lueckhoff@saint-gobain.com
www.swisspacer.com