Vodeća evropska kompanija Aluprof ulazi na srpsko tržište

Aluminijum – moderan materijal u građevinskoj industriji

Aluminijum je veoma interesantan materijal. Karakteriše ga mala težina uz istovremeno veliku izdržljivost, dobru električnu i toplotnu provodljivost, mogućnost recikliranja, kao i velika otpornost na koroziju koju prouzrokuju voda i hemijska sredstva. Zbog toga se ovaj materijal često koristi kao moderan materijal u građevinskoj industriji.

Kompanija koja je član Holding Grupe (Kapitalova Ketu S.A.) Kapitałowa Kęty S.A., jedna je od vodećih evropskih distributera aluminijumskih sistema koja koristi aliminijum u projektovanim sistemima prozora, vrata, fasada, kao i u sistemima roletni, koji osim visokog nivoa funkcionalnosti i estetike ispunjavaju visoke zahteve sigurnosti i obezbeđuju zaštitu od požara i provale. Zahvaljujući unikatnim rešenjima, ponuđeni proizvodi dobro funkcionišu kako u komercijalnoj, tako i u energetski efikasnoj gradnji.

Aluprof

Smešten u Bielsko-Biala, Opole, Golescou i Zlotov, fabrike Aluprof S.A. imaju na raspolaganju više od 220 hiljada m² hala, moderne mašine, uključujući automatske vertikalne i vodoravne plastifikacije, automatske linije za spajanje aluminijumskih profila, linije za proizvodnju profila za roletni i kutija, a takođe i Centar za istraživanje, ispitivanje i inovacije, u kome se ispituju različite konstrukcije.

Godišnji prihod Aluprof S.A. prelazi 297 mil. EURA. Izvoz predstavlja otprilike 40% ukupne prodaje. U firmi je trenutno zaposleno više od 2.200 radnika.

Saradnik od poverenja

Zahvaljujući skoro 70-godišnjem iskustvu firma Aluprof S.A. ima više od 1.300 vernih klijenata. Aluprof S.A. prodaje svoja rešenja u većim evropskim zemljama, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama. Firma ima lokalna predstavništva i distributivne centre na području cele Evrope: u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Holandiji, Češkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Ukrajini, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama. Na stranim tržištima firma Aluprof smatra se velikim i pouzdanim partnerom, što vodi do stalnog porasta izvozne prodaje. Kvalitetni arhitektonski sistemi iz Poljske privlače pažnju kupaca sa potpuno novih tržišta, kao što su: Estonija, Azerbejdžan, Gruzija, Ujedinjeni Arapski Emirati. Trenutno Aluprof uspešno distribuira svoje proizvode u Hrvatskoj, a počinje sa distribucijom na području Srbije.

ALUPROF

Više informacija o Aluprof ponudi:

Viktor Stojanoski
Regional manager
Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, N.Macedonia, Montenegro, Kosovo, Albania
T. +389 702 135 63
vstojanoski@aluprof.eu
www.aluprof.eu

Prethodni tekstReč urednika: Entuzijazam i posvećenost
Sledeći tekstFrancuski balkon – Sigurnost na najvišem nivou