Klaes ulazi u godinu jubileja sa pozitivnim ukupnim razvojem i novim proizvodima

U 2022, Nemački Horst Klaes GmbH & Co. KG, širom sveta poznat po inovativnim softverskim rešenjima za industriju prozora, vrata, fasada i zimskih bašti, nastavio je rast iz prethodnih godina . Posle neverovatne 2021. godine sa najvećom prodajom u istoriji kompanije – uprkos koroni i poplavi u Ahrtalu – „cifre“ bi ponovo mogle značajno biti uvećane.

Miriam Berzen i Lars Klaes ponosni su što, zajedno sa World Klaes timom, mogu uspešno da nastave životno delo svog oca i da kompaniju uvedu u njenu jubilarnu godinu sa stalnim rastom. Klaes je osnovan u decembru 1983. i stoga od BAU 2023. do Fensterbau/Frontale 2024. naš moto je: 40 godina Klaesa!

40 godina Klaesa

Prema rečima Larsa Klaesa (menadžment Klaesa) širok asortiman proizvoda, svetska tržišta sa regionalnim kontaktima i prilagođene usluge, biće nastavljeni i dalje prošireni. Nakon lansiranja ponude digitalne obuke „Klaes Web Campus”, 2023. biće lansirano niz novih softverskih rešenja koja će omogućiti da se radni tok korisnika organizuje digitalno još sveobuhvatnije. Da bi i sami bili dobar primer, Klaes je sebi postavio cilj da bude potpuno digitalan u sopstvenoj organizaciji kompanije najkasnije do 2025. godine.

Proizvodi

Kada su u pitanju proizvodi, fokus je vrlo često bio na Klaes industrijskim rešenjima duž celog lanca vrednosti – lokalno ili takođe u Klaesovom sopstvenom Cloudu. Pored toga, sve su traženija rešenja za kućnu kancelariju, mobilni rad, upravljanje dokumentima i Cloud… Široka paleta proizvoda koje nude kupci, pored klasičnih elemenata prozorske konstrukcije, stvorila je i potražnju: staklene fasade i prozorske zidove, krovove za terase, zimske bašte, pergole, kućna i sobna vrata. Pored toga, sve više i više kupaca uspešno koristi veze Web konfiguratora. Samo u sektoru roletni već ih ima preko 300. Ovi „podaci na zahtev“ sada su dostupni Klaes kupcima raznih proizvođača za roletne, spoljne venecijanere, panele za vrata i dodatnu opremu.

Izgledi

2023. će biti prva uobičajena sajamska godina za Klaes, odnosno prisustvo Klaesa će biti isto kao i pre korone. Počevši od BAU-a u aprilu, nastavljajući sa LIGNA-om u maju, i završavajući sa Fensterbau/Frontale 2024, godišnjica kompanije biće obeležena na mnogim regionalnim događajima na svim tržištima. Osim toga, „40 godina Klaesa” donosi i proizvodnu ofanzivu. Klaes će pokrenuti sopstveni Time Managment, modul za planiranje montaže i CRM rešenje.

Prema Larsu Klaesu, ovo će još više pokrenuti digitalizaciju prozorske industrije! Ali, bitna je i dugogodišnja uspešno razvijena saradnja sa kupcima i partnerima dobavljačima, koja će na predstojećim događajima sigurno ponovo dobiti nove impulse – radujemo se tome!

KLAES logo

Horst Klaes GmbH & Co. KG
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler
Marko Šaletić
+381 63 654 511
msaletic@klaes.com
www.klaes.com