Kako će izgledati novi stan Novaka Đokovića?

Naš proslavljeni teniser kupio je stan u najluksuznijoj zgradi u gradu u kojoj cena nekretnina ide i do vrtoglavih 38 miliona dolara.

 Ovu zgradu projektovao je renomirani arhitekta Renco Pjano
Foto: Ovu zgradu projektovao je renomirani arhitekta Renco Pjano

Novak Đoković imaće uskoro gde da odsedne kada dođe da igra na Majami Openu. Naime, svetski broj dva kupio je trosoban stan u zgradi Eighty Seven Park na Floridi koju je projektovao renomirani arhitekta Renco Pjano. Ovaj projekat ujedno je i prva stambena zgrada ovog arhitekte svetskog glasa u zapadnoj hemisferi. Projekat zgrade potpisuje Renco Pjano koji već stoji iza remek-dela arhitekture kao što je Centar Žorž Pompidu u Parizu. Zgrada će biti najluksuznija u Majamiju sa cenama nekretnina od 9 do čak 38 miliona dolara. Smeštena je na samoj obali u severnom kraju grada tako da će se iz nje pružati fantastičan pogled na more.

Dobitnik je najveće nagrade iz arhitekture – Pritzker.
Foto: Stambena zgrada projektovana je tako da izgleda kao da levitira

Stambena zgrada projektovana je tako da izgleda kao da levitira iznad drveća. Bogato rastinje ne samo da će okruživati ovaj luksuzni objekat, već će puno zelenina biti i unutar zgrade. Naime, planirana je izgradnja botaničke bašte u lobiju. Pored privatnog parka i bašte, planirana je i izgradnja dva bazena sa saletlama i barom. Planirano je da se projekat završi 2018. godine.

Planirano je da se projekat završi 2018. godine.
Foto: Planirano je da se projekat završi 2018. godine.

Renco Piano je italijanski arhitekta svetskog glasa na čijem spisku projektovanih zgrada se nalaze i Centar Žorž Pompidu u Parizu, Šard u Londonu, kao i Whitney Museum of Art u Njujorku. Dobitnik je najveće nagrade iz arhitekture – Pritzker.

izvor: Gradnja