Prva ALUPROF premium pergola koja će se plasirati na tržište kao sistem!

Predstavljamo MB-OPENSKY 140

ALUPROF proširuje paletu proizvoda sa pergolom. I to ne bilo kakvom pergolom, već prvim premium rešenjem koje će biti dostupno na tržištu kao uradi-sam sistem. Ovaj je proizvod već izazvao veliku pažnju među proizvođačima aluminijumske stolarije.

Novo iz ALUPROF-a!

MB-OpenSky 140 nije samo izuzetno funkcionalna pergola za velike prostore, već je ujedno stilizovan i uzbudljiv dodatak vašem domu i savršen odraz savremenih trendova u građevinarstvu. Postoji samostojeća verzija i verzija koja se montira na zid, u kompletu sa posebno dizajniranim nosačem koji omogućava dodatnu izolaciju zida. Od ključne važnosti su dimenzije konstrukcije, koje uveliko nadmašuju standardne. Pojedine sekcije mogu biti dugačke do 7 metara, široke do 5 metara i visoke do 3 metra.

Na raspolaganju su i dvodelna rešenja koja omogućavaju proširenje korisnog prostora. Stoga je ovaj sistem idealan ne samo kao deo otvorenog dvorišta ili baštenskog prostora porodičnih kuća, već i za zgrade komercijalne namene gde može poslužiti kao praktičan, moderan, natkriven elemenat za spoljašnje prostore npr. kafića i restorana.

dizajn sistema MB-OpenSky 140
MB-OpenSky 140 pergola / foto: Aluprof

Vrhunski kvalitet i trajnost

Sistem MB-OpenSky 140 izrađen je od ekstrudiranog aluminijuma što garantuje njegovu trajnost tokom dugog niza godina. Ova se konstrukcija može premazati bilo kojom bojom iz palete RAL. To znači da ako to želite, boja pergole može biti usklađena sa stolarijom prozora i/ili fasade zgrade. Profili nosača i krovnih greda povezani su spojevima C i L tipa stvarajući tako geometrijsku korelaciju koja čitavoj konstrukciji daje izuzetnu čvrstoću. Nadalje, stabilnost sistema poboljšana je inovativnom metodom za montažu profila posebnim pričvrsnim elementima. Ovo rešenje omogućava estetski privlačne spojeve bez vidljivih proreza.

Mehanizam pergole omogućava prilagođavanje letvica na osi između 0 i 135°. Letvice imaju četkaste dihtunge, rađene po meri, za zaštitu od atmosferskih voda, a postoji i drenažni sistem skriven u nosačima. Time je zagarantovano delotvorno odvođenje vode u kanalizacijski sistem.

Isprobana i testirana tehnologija

Pergola MB-OpenSky 140 ispunjava tehničke zahteve za opterećenje snegom i vetrom. Testovi, sprovedeni na ovom sistemu, pokazali su da je kod konstrukcija dužine 6 metara, širine 4 metra i visine 3 metra dozvoljeno opterećenje snegom od 200 kN/m2. To odgovara debljini snežnog pokrivača od približno 100 cm uz istovremeno opterećenje vetrom od otprilike 95 km na sat.

dizajn sistema MB-OpenSky 140
MB-OpenSky 140 pergola / foto: Aluprof

Sistem pergole MB-OpenSky 140 ima potpuno električni mehanizam za rukovanje krovom koji je potpuno sakriven u konstrukciji za bolji estetski utisak. Mehanizmom se može rukovati pomoću daljinskog upravljača, prekidača, aplikacije za mobilni ili željenog scenarija, programiranog u sklopu centralne jedinice pametne kuće. Pergolu je moguće opremiti i dodatnim priborom, uključujući senzor za vetar, senzor za kišu i/ili sunce, što sve znatno doprinosi udobnosti za korisnika.

Korisni detalji

Domišljat dizajn sistema MB-OpenSky 140 znači da se mogu montirati klizni stakleni paneli ili šalukatre sa bočnim otvaranjem kao npr. ALUPROF SkyRoll. To otvara mogućnost za stvaranje jedinstvene atmosfere, okružene prirodom, bez obzira na vremenske prilike. Pergola se može opremiti i LED-rasvetom, rađenom po meri kako bi funkcionisala bez uticaja na krovne letvice i jedincu za grejanje. Ovo se rešenje može montirati u obliku LED-trake, koja se postavlja na krovne letvice, i reflektorskog svetla, zajedno sa dodatnom rasvetom okolo gornje linije.

ALUPROF

Viktor Stojanoski
Regional manager
Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, N. Macedonia, Montenegro, Kosovo, Albania
T. +389 702 135 63
vstojanoski@aluprof.eu
www.aluprof.eu