Mali Zvornik dobija fabriku PVC stolarije – Bauwin decor počinje proizvodnju u 2018.

Opština Mali Zvornik u četvrtak (14. decembra 2017. godine) zvanično je ustupila halu bivšeg pogona Končara u Brasini kompaniji Bauwin decor, koja će u njoj početkom 2018. godine pokrenuti proizvodnju PVC stolarije i zaposliti 16 radnika, navodi se na sajtu ove lokalne samouprave.

Reč je o kompaniji osnovanoj 2015. godine u Beogradu, kao deo međunarodne grupacije Yavuz International Company.

Ugovor o zakupu potpisali su predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić i direktor firme Jasmin Kurtanović.

– U prvom krugu, kompanija Yavuz u Brasini zaposliće 16 radnika. Naredne godine poslodavac planira da primi još 14 radnika i tako svake sledeće godine – rekao je Jevtić i dodao da će lokalna samouprava učiniti sve što je u njenoj moći da kompaniji omogući povoljne uslove za poslovanje i proširenje proizvodnje.

Na razgovor za posao, organizovan u saradnji ove firme sa Opštinom Mali Zvornik i Nacionalnom službom za zapošljavanje (NZS), odazvalo se oko 60 nezaposlenih.

– Planiramo proširenje industrijske zone. Trudimo se i tražimo nove prostore i nove mogućnosti, ne samo za ovog već i za druge investitore – dodao je on.

Otvaranje pogona za proizvodnju stolarije u Brasini Opština Mali Zvornik podržaće preko programa subvencija za zapošljavanje, sa po 200.000 dinara po zaposlenom.

Vlasnik kompanije Mustafa Javuz rekao je da je odluka o preseljenju fabrike, koja u Srbiji posluje pod imenom Bauwin decor, doneta zbog povoljnijih uslova poslovanja, državne pomoći, povoljnog rentiranja prostora, radne snage ali i lokacije, koja je za firmu o strateškog značaja.

– Mali Zvornik je za nas strateški važno mesto, zbog blizine sa proizvodnim pogonima koje kompanija ima u Bosni i Hercegovini – rekao je Javuz i dodao da će radnici odabrani za zaposlenje odmah biti primljeni u radni odnos, te da će ići na obuku u neku od fabrika u Bosni – u Brčkom ili Srebreniku.

Javuz je naveo da kompanija, čiji je vlasnik, ima deset različitih sektora proizvodnje, da u više pogona u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 400 radnika, te da je to brojka koju želi da dostigne i u Srbiji. On se pohvalio da kompanija na području Bosne i Hercegovine svake godine poveća proizvodnju, prodaju i izvoz za 20%.

Mustafa Javuz rekao je da će pogon u Malom Zvorniku proizvoditi PVC stolariju, ali da je u budućnosti u planu i proizvodnja drvene stolarije.

Prema njegovim rečima, komapanija je u otvaranje pogona u Malom Zvorniu uložila oko 100.000 EUR, a da 2019. godine, ukoliko poslovna klima ostane povoljna, planira otvaranje još jednog pogona u tom mestu, dodaje se na opštinskom sajtu.

www.bauwin.rs

Bauwin Decor d.o.o.
Tel/Fax: +381 11 234 3000
bauwin.jasmin@gmail.com
www.bauwin.rs