Otvorena X Međunarodna naučno stručna konferencija „Sfera 2021: Tehnologija betona“

Danas je u Sarajevu otvorena X Međunarodna naučno stručna konferencija “Sfera 2021:Tehnologija betona“ koju je svečano otvorio Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBiH. Naglasio je važnost održavanja ovakvih događaja za BiH, s obzirom na to da se na jednom mestu skupe regionalne kompanije i predavači koji imaju priliku razgovarati, razmenjivati iskustva i predstavljati nove trendove i ideje.

Ispred kompanije Sfera d.o.o. koja je organizator, obratio se Nedžad Memić koji se zahvalio svim učesnicima koji su prepoznali i podržali događaj, te im poželeo dobrodošlicu u naredna dva dana koliko će konferencija trajati. U uvodnom obraćanju, pored organizatora, obratili su se i suorganizatori događaja. Ispred Arhitektonsko građevinsko geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, obratila se doc.dr. Gordana Broćeta, dok se ispred Građevinskog fakulteta Sarajevo Univerziteta u Sarajevu obratio dekan, prof.dr. Samir Dolarević. Jedan od suorganizatora je i IGH Institut iz Zagreba, a šef laboratorija za materijale dipl.ing.građ. Karla Ille obratila se svim prisutnim i izrazila zadovoljstvo što se ovakve manifestacije održavaju i što se ciljanoj publici pruži prilika za interaktivnom diskusojom i komunikacijom.

Konferencija „Sfera 2021:Tehnologija betona“

Konferenciju je podržalo 28 kompanija s područja regije koji aktivno deluju u ovom području i organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. Sponzori, partneri i izlagači će putem svojih prezentacija i izložbenog dela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu tehnologije betona.

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.
Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Konferencija Sfera 2021
Konferencija Sfera 2021

Jedan od noviteta na konferenciji ove godine je što će organizatori drugog dana konferencije u saradnji sa izlagačem Baldinistudio iz Zagreba nagraditi 5 učesnika sa trodnevnom Allplan Basic edukacijom u periodu od 25.-27.11. u Sarajevu. Ulaz na konferenciju je slobodan.

Za one koji ne mogu prisustvovati konferenciji, osigurano je online praćenje putem facebook stranice: https://www.facebook.com/www.mkvadrat.ba

Drugi dan konferencije održaće se panel diskusija o temi konferencije u kojoj aktivno učestvuju svi izlagači, predavači i gosti.

B2B Časopis PROZORI&VRATA je medijski sponzor konferencije. U narednom periodu ćemo objavljivati više informacija o konferenciji, pratite nas i na IG stranici gradjevinski_casopisi

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba
2021beton.sfera.ba