OTVOREN 43. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA

Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope, sa preko 550 izlagača iz 30 zemalja – 43. Međunarodni sajam građevinarstva, svečano je otvoren na Beogradskom sajmu. Pod sloganom „Zlatna grana srpske privrede“ i pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Sajam građevinarstva traje do nedelje, 23. aprila. Generalni sponzor manifestacije je bugarska kompanija Profilink, a ponosni prijatelj manifestacije – Supporta interior doors.

Foto: www.sajamgradjevinarstva.rs
Foto: www.sajamgradjevinarstva.rs

Uz čestitke za 80 godina uspešnog poslovanja Beogradskog sajma, Sajam građevinarstva svečano je proglasila otvorenim resorna ministarka Zorana Mihajlović. Ona je podsetila da je prošle godine svim kompanijama poželela više posla i saradnje, kao i poboljšanje uslova poslovanja:

– Za građevinsku industriju veoma je važno postojanje dobrih uslova za poslovanje, ali to nisu samo građevinske dozvole i slične pogodnosti, već i jasna ekonomska politika zahvaljujući kojoj imamo nove kompanije i nove investicije. Pre tri godine udeo građevinarstva u srpskoj privredi bio je 4,5 odsto, sada je pet, a težimo da postane sedam odsto. Taj cilj možemo da postignemo samo zajedno, razmenom iskustava, saradnjom, uvođenjem novih tehnologija. Da bi građevinarstvo bilo „Zlatna grana srpske privrede“, kako glasi ovogodišnji moto, moramo da se povezujemo, ceo region mora zajedno da radi, rekla je Zorana Mihajlović.

Dobrodošlicu svim izlagačima, gostima i posetiocima poželela je i Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, koja je takođe podsetila da je ovo godina jubileja – 80 godina od osnivanja, što predstavlja čast, ali i obavezu.

Dobrodošlicu je poželela generalna direktorka Sajma, Danka Senić
Dobrodošlicu je poželela generalna direktorka Sajma, Danka Senić

– Beogradski sajam i dalje će se truditi da odgovori izazovima tržišta, da održi ugled i unapredi poslovanje. Ponosni smo što smo zadržali lidersku poziciju u regionu, što Sajam okuplja veliki broj izlagača, stručnu javnost ali i najširu publiku. Veliku podršku u organizovanju ove manifestacije pružilo nam je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a u narednih pet dana Sajam će biti mesto promocije potencijala i perspektive građevinske industrije, rekla je Danka Selić.

Časopis „Prozori&Vrata“ i ove godine, peti put za redom, je jedan od medijskih sponzora ove manifastacije. Promocija 20. izdanja u ovih pet sajamskih dana biće održana na našem štandu, između hale 1 i 4. Očekujemo vas!

Izvor: sajamgradjevine.rs

Mirjana Makarin-Plavšić