Tretman krovnih prozora

Instaliranje krovnih prozora je odličan način da se prirodno svetlo pusti u kuću. Ne samo da prirodno svetlo doprinosi osvetljenosti vaše sobe, već krovni prozori vam mogu omogućiti znatnu uštedu jer eliminišu potrebu za korišćenjem električnih potrošača tokom dana.

Nedostaci krovnih prozora

Iako su vrlo korisni, postoji i niz nedostataka krovnih prozora. Direktna sunčeva svetlost može imati negativan uticaj na bilo kom nameštaju koji je pozicioniran direktno ispod prozora. Takođe, toplota može biti nepodnošljiva tokom letnjih meseci. Sa pravilnim tretmanom vaših krovnih prozora, možete uživati u njihovim prednostima, bez potrebe da brinete o njihovim lošijim stranama.

Pravilan prozorski tretman

Najbolji način da krovne prozore učinite još boljima jeste da instalirate roletne na svojim krovnim prozorima. Roletne mogu biti od naj različitijih materijala kao što metalne, drvene i platnene. Osnovna uloga roletni je da filtriraju sunčevu svetlost u prosroriju, isključivo prema potrebi.

Prozorski zastori za prijatniji ambijent u sobi
Slika 2 – Prozorski zastori za prijatniji ambijent u sobi

Verovatno ćete pronaći pregršt dostupnih izbora u oblasti dizajna, materijala i efektivnosti kada su u pitanju krovne roletne, a odabir prave, može se pokazati najtežom odlukom. Interesantna stvar je što su većina ovih roletni  potpuno prilagodljive  – možete kupiti baš onu koju želite i opremiti je i ugraditi prema specifikacijama vašeg prozora.

Osvetljavanje prostorije krovnim proyorima
Slika 3 – Osvetljavanje prostorije krovnim proyorima

Klizne roletne

Klizne roletne mogu biti najekonomičnija opcija na tržištu. Skuplje roletne nude opciju otvaranja i zatvaranja roletni na daljinski upravljač ili prekidač. Krovne roletne su lake za ugradnju, instalaciju i održavanje, a ne uključuju neku posebnu negu izuzev povremenog čišćenja.

Komfor uz krovne prozore
Slika 4 – Komfor uz krovne prozore