VELUX – Krovna terasa i balkon u potkrovlju

Proširite vaš dom spoljašnjom krovnom terasom

VELUX krovna terasa vam omogućava uživanje u vašim svakodnevnim aktivnostima napolju, na sunčanoj prostranoj terasi. Ugrađena direktno u najniži deo vašeg krova, terasa vam omogućava iskorišćenje najvećeg dela vašeg krovnog prostora, istovremeno pružajući savršeno rešenje za opuštanje i slobodno vreme napolju. Otvorite gornje i donje delove (u vidu vrata na levu ili desnu stranu) za izlaz na prostrane, nove površine koje će doneti promene u načinui kvalitetu vašeg života.

VELUX krovna terasa

Koje su još prednosti ovog atraktivnog proizvoda?

Energetska efikasnost – troslojno, super izolujuće nikoenergetsko staklo efikasno štiti od gubitka toplote.

Proizvodi za zaštitu od sunca i toplote – Kontrolišite dnevnu svetlost i solarno zagrevanje VELUX rešenjima. Izaberite vašu kombinaciju roletni, npr. plisirane ili rimske roletne za meko ublažavanje dolazeće svetlosti, spoljnu tendu za zaštitu od toplote ili siesta roletnu za 100% zamračenje.

Vazduh da cirkuliše čak i kada je krovni prozor zatvoren

Ventilacija – Jedinstveno, integrisano, gornje upravljanje dozvoljava svežem vazduhu da cirkuliše čak i kada je krovni prozor zatvoren.

Gornji krovni prozori obezbeđuju prostran pogled
Foto: Velux

Rešenje uključuje krovne prozore s donjim upravljanjem, vertikalni fasadni element s bočnim vešanjem i tri fiksna fasadna elementa. Dok gornji krovni prozori obezbeđuju prostran pogled na okruženje, vertikalni donji elementi omogućavaju izlaz na krovnu terasu.

Balkon u potkrovlju za svega nekoliko sekundi

VELUX Cabrio pretvara vaš krovni prozor u balkon za svega nekoliko sekundi, tako da možete da uživate na svežem vazduhu bez napuštanja vašeg doma. Svakom prostoru u potkrovlju pruža novu dimenziju – samo otvorite gornji element na gore, a donji ka spolja i zakoračite na vaš krovni balkon koji vam pruža najbolji mogući pogled. Otvaranje donjeg dela automatski podiže integrisanu ogradu koja će vam pružiti neophodnu sigurnost.

VELUX Cabrio
Foto: Velux

Način otvaranja: gornji element se otvara na gore, a donji ka spolja pri čemu se automatski podiže integrisana sigurnosna ograda.

Nagib krova i ugradnja: ugradnja je moguća na krovove nagiba od 35° do 53° pri čemu kosina krova mora kretati od samog poda ili vrlo niskog parapetnog zida.

Cabrio je ostakljen sigurnosnim laminiranim staklom
Foto: Velux

Staklo: Cabrio je ostakljen sigurnosnim laminiranim staklom

Provetravanje: gornji element se može otvoriti do ugla od 45°. Ventilacioni preklop u gornjem delu elementa omogućava provetravanje i kada je Cabrio zatvoren, preko filtera koji zadržava prašinu i insekte i može se prati.

Postoje dve dimenzije krovnog balkona: 94 x 252 cm i 114 x 252 cm.

Poboljšana toplotna izolacija
Foto: Velux

Oprema za ugradnju: VELUX opšivke osiguravaju vodonepropusnu ugradnju, a dodatni termo i hidroizolacioni set BDX poboljšava toplotnu izolaciju i produžava garanciju.

Dodatni komfor: Moguća je ugradnja proizvoda za zaštitu od svetlosti i toplote.


www.velux.rs
VELUX Srbija d.o.o.
dr Ive Popovića Đanija 3, 11040 Beograd
T. +381 11 20 57 500
F. +381 11 20 57 509
office-srbija@velux.com
www.velux.rs