Interesantna upotreba krovnih svetlarnika

Krovni svetlarnici ne samo da imaju benefite u dodavanju prirodnog svetla i protoka vazduha u vašem domu, već se mogu koristiti kao dodatni element stila i intrige u vašem enterijeru i eksterijeru. Svaki element vašeg doma treba da odražava vašu ličnost.

Zanimljivi krovni svetlarnici
Slika 2 – Zanimljivi krovni svetlarnici

Od ne – tradicionalnog dizajna, do dinamičnih boja, postoji nekoliko načina na koji se krovni svetlarnici koriste za sve vrste prostora.

Oblik krovnih svetlarnika

Tradicionalni krovni svetlarnici dolaze u kvadratnom i pravougaonom obliku. Kružni oblici su takođe na raspolaganju, ali oni spadaju u skuplje varijante. Bez obzira na oblik svetlarnika, svaki će biti žarište bilo kog prostora, kao i zanimljiva tačka za vas i vaše goste.

Svetlost

Da bi smo pustili u prostoriju što veću količinu svetlosti, potrebno je da staklena površin bude što veća. Velike staklene jedinice uvek izgledaju impresivno, ali je cena velikih krovnih svetalarnika dosta velika.

Alternativa je postavljanje više manjih krovnih  svetlarnika u neposrednoj blizini jedno drugog, da se kako bi se postigao sličan efekat. To će biti isplativ način puštanja svetlosti i vazduha u vaše prostorije.

Više krovnih svetlarnika za efekat prijema više svetlosti
Slika 3 – Više krovnih svetlarnika za efekat prijema više svetlosti

Senka može biti jednako interesantna kao svetlost ukoliko dopustite vašoj kreativnosti da se ispolji prilikom postavljanja  svetlarnika. Ona može stvoriti sjajne siluete kada sunčano, kao i obezbediti fantastični prikaz zvezdanog neba noću.

Terasni krov

Ukoliko imate krovnu terasu, krovni svetlarnici se mogu prilagoditi tako da klize preko poput kliznih vrata, tako da imate lak pristup terasi. Pošto je staklo neverovatno jako, ne morate da brinete o aspektu bezbednosti u vašem domu.

Krovne terase
Slika 4 – Krovne terase

Ovo su samo neki od načina dodavanja zanimljivih i stilskih elementa primenom krovnih svetlarnika u vašem domu.