Krovne badže su i dalje u trendu

Preduslov za zdrav i komforan život pod krovom jeste optimalna osvetljenost, ventilacija i osunčanost prostorija. Krov sa nagibom upravo nudi mnoge prednosti i zadovoljava mnoge potrebe pružajući stanarima kvalitetniji život.

Odabir pravog prozora

Na tržištu se danas može pronaći velik izbor prozora u najrazličitijim veličinama i varijacijama boja i stilova. Prilikom odabira pravog prozora, presudni su elementi kao što su dobra osvetljenost, odgovarajuća visina ugradnje koja dozvoljava lako održavanje prozora. Gledajući sa spoljašnje strane,  krovni prozori treba da istaknu liniju krova, a da pri tom ne narušavaju krovnu arhitekturu.

Velux krovni prozori
Foto: Velux

Tradicionalni element – badže

Badže su tradicionalni elementi kojima se osvetljava krovna prostorija. One su te koje ističu izgled krova i prekidaju krovni pokrivač. Ugradnja krovnih badža se planira najčešće kod novogradnje, a vizuelni efekat je odičan i u znatnoj meri povećavaju kvalitet života.

Foto: Velux
Foto: Velux

Izazov

Pravi izazov za arhitektu i vlasnika je dnevno svetlo unutar potkrovlja koje stvara najrazličitije vizuelne efekte sa mističnim senkama. Tek u ovom slučaju se obe strane mogu prepustiti kreativnoj mašti bez ograničenja koja bi bila nametnuta ravnim krovovima i nosivim zidovima.

Velux Cabrio krovni prozori
Foto: Velux Srbija d.o.o.
Velux Cabrio krovni prozori
Foto: Velux Srbija d.o.o.

Arhitekte u poslednje vreme sve više projektuju zgrade i kuće sa krovnim prozorima i badžama a i na tržištu se može naći sve više proizvoda koje će ulepšati vaš idealni životni prostor.

Prethodni tekstVišespratnica koja celom fasadom prikuplja solarnu energiju
Sledeći tekstNOVI PROIZVODI u ponudi kompanije PRESS GLASS – Stakla sa akustičnom izolacijom