Must – have prozori u vašem domu

Krovni prozori uvek pružaju više slobode i udobnosti. Uveravaju nas u dobar izbor svojim izvrsnim vrednostima toplotne provodljivosti, najkvalitetnije izrade i jasnog dizajna. U novogradnji ili renoviranju, za penthouse ili male stanove u potkrovlju, krovni prozori u kombinaciji sa solarnim elementima su idealni. Inteligentnom tehnologijom dovodi se do maksimuma udobnosti stanovanja.

Vrste krovnih prozora

Krovni prozori obezbeđuju ne samo jednostavnost upotrebe već i stil, funkcionalnost i bezbednost. Dizajn se prilagođava potrebi prozora da obezbedi maksimalnu efikasnost u pogledu pružanja prirodne dnevne svetlosti i svežeg vazduha bez nepotrebnog gubljenja toplote.

Tipovi krovnih prozora
Slika 2 – Tipovi krovnih prozora

Karakteristike kao što su automatski ulaz vazduha koji obezbeđuje optimalni nivo svežeg vazduha i sigurnosni sistem koji u velikoj meri povećava standard otporu provalama su doveli do revolucije na tržištu i uveli budućnost u danas. Upotreba ekološki održivih tehnologija je omogućila pojedinim proizvođačima da stvore neke od najvećih termički efikasnih krovnih prozora na tržištu.

Dizajn krovnih prozora
Slika 3 – Dizajn krovnih prozora

Širok spektar krovnih prozora transformiše tavan u komforni životni prostor. Asortiman krovnih prozora obuhvata: srednji nosač prozora, prozor u obliku slova L, delove za pristup svetlosti i svetlarnike. Ovi elementi su dopunjeni prozorskim aksesoarom kao što su: venecijaneri, spoljašnje i unutrašnje roletne, tende, sistemi daljinskog upravljača i sistema za ventilaciju.

Efikasna toplotna izolacija i odlično prostorno osvetljenje u isto vreme – moguće je!

Svetlarnici obezbeđuju optimalnu toplotnu zaštitu. Istovremeno, izuzetna osvetljenost prostorija se postiže efikasnom disperzijom svetlosti, kao i niskim gubitkom svetlosti.

Krovni prozori unose svetlost u vaš prostor
Slika 4 – Krovni prozori unose svetlost u vaš prostor

Sistem za ventilaciju

Svetlarnici se takođe mogu koristiti za ventilaciju, kao prirodan izlaz dimu ili za lakši pristup krovu. Tipovi otvora variraju u zavisnosti ode cene i tehnologije kojom su rađeni. Mogu biti na manuelno otvaranje ili električno.