Tehnomarket predstavlja projekat – Alban Tower, Tirana, Albanija

Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Proizvod nove generacije, aluminijumski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom tržištu. Sve smeliji, tehnički zahtevni novi projekti diktiraju brz razvoj novih fasadnih rešenja, i jedno od njih svakako predstavlja Larcore, aluminijumski saćasti panel A2 klase negorivosti, lakši, čvršći i većih dimenzija od klasičnih fasadnih obloga.

LARCORE A2 i LARSON superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Europi, potvrđen velikim brojem globalnih sertifikata, uz najveći lager u regionu koji znatno smanjuje vreme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalifikuju za ugradnju na zahtevnim projektima poput La Vella zgrade u Madridu, DC Tower-a u Beču ili Pariske filharmonije. Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i namenska rešenja za najrazličitije zahteve projekata, uz potpunu podršku prilikom projektovanja i ugradnje panela u sklopu VENT ventilsanih fasada.

Predstavljanje projekta – Alban Tower, Tirana, Albanija

Poslednjih godina Tirana je postala svojevrsni zamajac građevinske industrije u Albaniji, donevši brojne projekte koji su pomerili granice projektovanja, tehničke inovacije i arhitektonskog izraza u regiji. Ovaj trend nastavlja se monumentalnim, multifunkcionalnim Alban Tower-om koji će po završetku biti i zvanično najviša zgrada u Tirani i jedna od najviših u Albaniji.

Ovaj savremeni multifunkcionalni toranj asimetričnog oblika i razigranih volumena, projektovan od strane italijanskog Archea Associati studija sastoji se od 6 podzemnih i 25 nadzemnih nivoa projektovanih tako da formiraju više funkcionalnih celina, uz hotel sa fenomenalnim panoramskim pogledom koji će zauzeti najviše nivoe tornja.
Kompanija AL-GI iz Tirane je istovremeno i investitor i izvođač ovog monumentalnog objekta, čija je ventilisana fasada obložena Larcore A2 aluminijumskim saćastim panelima postavljenim na Tehnomarket VENT Hide aluminijumskoj podkonstrukciji.

Višebojna ventilisana fasada daje izuzetan individualni pečat zgradi i znatno doprinosi ispunjenju strogih ekoloških standarda kroz visok stepen toplotne izolacije i energetske efikasnosti samog objekta. Za oblaganje fasade iskorišteno je više od 12.500 m2 Larcore A2 aluminijumskih saćastih panela debljine 14 mm, u 10 različitih nijansi zelene, braon i plave boje radi postizanja specifične fasadne estetike.

Larcore A2 paneli koriste sve već istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 5,5 do 40 mm, premda se za potrebe oblaganja fasada najčešće koriste Larcore paneli u debljini od 8 do 14 mm. Proizvode se u maksimalnoj širini do 2 m i dužini do 9 m.

Sa svojom saćastom ispunom od primarnog aluminijuma i 2 sloja aluminijumskog lima, Larcore paneli se odlikuju izuzetnom čvrstoćom i malom težinom, i kao takvi, pored primene u građevinarstvu, nalaze primenu i u brodskoj, vazduhoplovnoj i železničkoj industriji gde se proizvode u dužinama čak i do 14 m.

Pored izuzetno male težine, saćasti aluminijumski sloj je Larcore-u osigurao cenjeno mesto u kategorizaciji proizvoda prema otpornosti na vatru, te je ovaj panel u klasi A2 prema evropskom standardu EN13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cenjenih sertifikacionih kuća u Europi i svetu.

VENT sistem podkonstrukcije – fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela:

  • PANELNI SISTEMI: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sledeće obloge: aluminijske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.
  • KASETNI SISTEMI: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rešenje za efikasno postavljanje najvećeg broja savremenih fasadnih obloga čime je kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svetske brendove koji se odlikuju beskompromisnim kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com