VENT – novo ime za savremene fasade

Foto: Tehnomarket d.o.o. / fasadni paneli
Značajan doprinos estetici, ekonomičnosti i ekološkoj opravdanosti objekata.

Koncept ventilirajućih fasada nastao je iz potrebe da se savremenoj izgradnji pruži mogućnost izrade fasada sa dugim životnim vekom, smanjenim troškovima održavanja i velikim stepenom komfora. Zbog svoje funkcionalnosti i jednostavne primene u praksi, ovaj tip fasada dobio je svoju najširu primenu kod velikih poslovnih objekata, gde se traži visok stepen prefabrikacije fasadnih elemenata u kombinaciji sa trajnim materijalima finalnih obloga.

Venitilirajuće fasade često se koriste i kao idealan i brz način da se stari objekti modernizuju i obnove na savremen način prema aktuelnim standardima u građevinarstvu, jednostavnim dodavanjem nove obloge na sopstvenoj podkonstrukciji preko postojećih ranije izvedenih fasada.

Primena savremenih ventilisanih fasada u modernoj arhitekturi

Ovaj tip fasada, poput Tehnomarket VENT ili TMTP sistema, je naročito trajan i otporan na spoljašnje uticaje i nudi veliku mogućnost u arhitektonskom oblikovanju završnih površina na objektu. Ono što ga posebno čini atraktivnim u primeni je veoma širok izbor tipova i materijala završne obloge u različitim bojama, dezenima i površinskim strukturama.

Tehnomarket VENT sistem podkonstrukcije

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com

Prethodni tekstKupola kuća sa panoramom od 360 stepeni
Sledeći tekstKako zaštiti prozore od toplote?