Larson FR-B, Larson A2 i Larcore A2 – NOVI paneli različitih kategorija negorivosti

Nova generacija aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, poput Larson FR-b, A2 i Larcore A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom tržištu, dok arhitektonski biroi i projektanti prelaze na sigurnija rešenja. Pored klasičnih kompozitnih panela, tu je i potpuno novi Larcore A2 aluminijumski saćasti panel, A2 klase negorivosti, lakši, čvršči i većih dimenzija od klasičnih fasadnih obloga.

Tehnomarket, za sada prisutan na tržištu Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike, realizovao je više referentnih objekata sa LAR- CORE A2, panelima u regionu. Kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svetske brendove koji se odlikuju beskompromisnim kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

LARCORE A2, LARSON A2 i Larson FR-b superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Evropi, potvrđen velikim brojem sertifikata, uz najveći lager u regionu koji znatno smanjuje vreme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalifikuju za ugradnju na zahtevnim projektima poput La Vella zgrade u Madridu, DC Tower-a u Beču ili aerodroma u Cirihu. Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i namnskia rešenja za najrazličitije zahteve projekata, uz potpunu podršku prilikom projektovanja i ugradnje panela u sklopu VENT ventilisanih fasada.

Predstavljanje projekta – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Jedna od najposećenjih turističkih destinacija u regionu svakako je i Dubrovnik, što neminovno doprinosi i infrastukturnom razvoju cele regije. Proširenje kapaciteta međunarodnog aerodroma u Čilipima jedan je od zanimljivijih građevinskih projekata u regionu na kome su primenjeni Larson aluminijumski kompozitni paneli.

Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska
Foto: TEHNOMARKET doo, Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Pored glavnog putničkog terminala nalazi se i potpuno autonomni VIP terminal za putnike koji u svom sklopu ima kompletnu infrastrukturu neophodnu za funkcionisanje-od pasoške i carinske kontrole, terminala za check-in pa sve do direktnog pristupa na pistu putničkim vozilima. Ovaj prestižni objekat avangardnog dizajna ima izuzetno zanimljivu 3D double skin fasadu, izrađenu od Larson FR-B panela namenski bojenih u RAL 7035 nijansu prema zahtevima arhitekte, dok je za realizaciju projekta bila zadužena kompanija Borovac d.o.o. iz Metkovića, Tehnomarketov dugogodišnji partner.

Prostorno oblikovani fasadni paneli u ovom slučaju predstavljaju svojevrsne brisoleje, koji svojim oblikom, rasporedom i ritmikom daju dozu moderne dinamičnosti i istovremeno kontrolišu prodor svetlosti u sam enterijer objekta.

Larson FR-B paneli koriste sve već istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 3, 4 i 6mm, premda se za potrebe oblaganja fasada najčešće koriste Larson paneli u debljini od 3mm i 4mm. Proizvode se u maksimalnoj širini do 1,5m i dužini do 8m.

Pored Larson-a, sve veći udeo na tržištu imaju i LARCORE A2, paneli sa saćastom ispunom od primarnog aluminijuma i 2 sloja aluminijumskog lima, što im omogućava izuzetnu čvrstoću i malu težinu, i kao takvi, pored primene u građevinarstvu, nalaze primenu i u brodskoj, vazduhoplovnoj i železničkoj industriji gde se proizvode u dužinama čak i do 14m.

Pored izuzetno male težine, saćasti aluminijumski sloj je Larcore-u osigurao cenjeno mesto u kategorizaciji proizvoda prema otpornosti na vatru, te je ovaj panel u klasi A2 prema evropskom standardu EN13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cenjenih sertifikacionih kuća u Europi i svetu.

VENT sistem podkonstrukcije – fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnihi saćastih panela, već i drugih obloga iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sledeće obloge: aluminijske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket i Fit pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rešenje za efikasno postavljanje najvećeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com