Komarnici za balkonska vrata

Imate prelepa klizna vrata koja vode na balkon, ali kako se izboriti sa svim tim insektima i prašinom? Mi imamo rešenje! Savršeni komarnici za balkonska vrata!

Pisali smo ranije kako odabrati pravi komarnik ali sada izdvajamo 3 najbolja rešenja za vrata:

 1. Plisirana mreža – efikasno štiti i lako se pomera. Mrežom se može fleksibilno upravljati iznutra ili spolja. Plisirane mreže protiv komaraca su napravljene od specijalne plisirane mreže postavljene na konstrukciju od aluminijumskih profila, što ih čini izdržljivim i otpornim na atmosferske uticaje. Ovaj sistem karakteriše izuzetno glatko kretanje, što čini njegovu upotrebu veoma jednostavnom i skoro nečujnom. Komarnici za balkonska vrata su idealan izbor za dvorišna vrata i balkone. Naborana mreža podseća na harmoniku i štedi na prostoru. Mogu se napraviti u bilo kojoj dimenziji, ali su izuzetno korisni i praktični za velike prostore.

  Komarnici za balkonska vrata sa plisse mrežicom
  Komarnik za balkonska vrata / foto: Ideco
 2. Klizni komarnici za balkonska vrata – često se koristi za jednokrilna vrata. U pitanju je komarnik koji se nalazi ili sa leve ili desne strane vrata i samo se pomera u stranu. Koristi se za velike, zastakljene balkone, terase i/ili zimske bašte. Mreža protiv komaraca se kreće između gornje i donje šine. U donjem delu se nalazi valjak sa mehanizmom koji omogućava nesmetano podešavanje ugla nagiba svake jedinice. Što se tiče šina za kretanje, postoji veliki izbor istih koji omogućava da montirate mrežu protiv komaraca na skoro sve vrste vrata. Sistem koristi kočnicu da uspori kretanje krila u krajnjem položaju i branik da spreči da okvir komaraca udari u šinu.

  Komarnici za balkonska vrata
  Komarnik za balkonska vrata / foto: Ideco
 3. Mreža protiv komaraca sa šarkama – za vrata i izlaze koji se neprestano koriste. Mreža protiv komaraca dizajnirana za upotrebu sa vratima koja vode spolja, a koja se otvaraju iznutra. To je odlično rešenje za vrata koja se često koriste. Sistem šarki ima opruge za samozatvaranje koje ga čine najboljom opcijom za vrata koja koriste osobe sa smanjenom pokretljivošću, deca, kućni ljubimci itd. Prednost ovih komarnika jeste da se komarnik pomoću šarke sam vraća u zatvoren položaj.
Komarnici za balkonska vrata sa šarkom
Komarnik za balkonska vrata / foto: Ideco

Prethodni tekstKonstrukcije sa CAD-om
Sledeći tekstPouzdano rešenje za Vaša garažna vrata