KSR iz LiSEC-a – Bezbrižna obrada stakla

Tačno pre 10 godina, Interpane je investirao u novu vertikalni brusilicu tipa KSR. Osvrnućemo se, na trenutak, na ovu godišnjicu.

KSR proizvodna mašina LiSEC kompanije za brušenje staklenih panela je srce proizvodnje Interpan kompanije (koja je deo AGC Grupe) sa sedištem u Parndorfu, Austrija. Proizvodnju vrši u tri operacije i može da proizvede u proseku 2.000 dužnih metara dnevno.

LiSEC - KSR stanica u Interpane pogonu za proizvodnju
LiSEC – KSR stanica u Interpane pogonu za proizvodnju

Kompletan dizajn KSR mašine, koja stoji za veoma brzu i fleksibilnu mašinu za brušenje uglova u industriji, konstruisana je od nerđajućeg čelika. Glava za brušenje može da se rotira za 495°. Ovakva funkcija omogućava brušenje svih ivica stakla u jednoj rotaciji, a kao rezultat dobija se idealan i gladak brus ivica stakla. Trake za brušenje se automatski podešavaju prema potrebi vrste brusa i debljini stakla.

Kaiševi za brušenje se, takođe, podešavaju po potrebi
Kaiševi za brušenje se, takođe, podešavaju po potrebi

Markus Halbauer, šef proizvodnje Interpan kompanije: „KSR postrojenje radi tačno kao sat. Izgleda iznenađujuće dobro, proizvodi odličnu brusnu sliku i sve to uz sjajnu brzinu.“ Postoji detaljan plan za održavanje u određenim vremenskim intervalima koji se poštuju u kompaniji uz adekvatno nadgledanje i monitoring. Ovo nije slučaj kod KSR postrojenja. Halbauer: „Ukoliko redovno proveravamo nivo vode, postavku i čišćenje senzora redovno, onda ništa ne može da se desi – ovo postrojenje je praktično maintenance-free, što nam znatno olakšava posao i štedi vreme.“

Jozef Frisik, tehnički menadžer u Interpan kompaniji
Jozef Frisik, Interpane

Interpan nije samo svestan kvaliteta KSR postrojenja – servisni centar LiSEC kompanije i njegovi zaposleni su pohvaljeni tokom ceremonije povodom godišnjice, takođe. Jozef Frisik, tehnički menadžer u Interpan kompaniji je dodao: „Bez ikakve sumnje, LiSEC nudi najbolji servis u industriji. Serviseri i tehničari nas tretiraju sa veliki poštovanjem i uvažavanjem i izlaze u susret sa rešavanjem svih naših upita. Čine sve što mogu kako bi nam rešili problem brzo i kvalitetno. Ovakav nivo kvaliteta usluge je zaista unikatan.“

 

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com