Zbog čega su rolo zavese savršen izbor za uređenje svakog enterijera?

Rolo zavese su već uveliko osvojile tržište s obzirom na sve veći broj njenih korisnika. Danas se mogu videti u mnogim poslovnim ali i stambenim enterijerima različitih modela i dezena. Zavese od trikotaže polako padaju u zaborav i zamenjuju ih praktične ali isto tako i estetski lepe zavese koje vizuelno osvežavaju svaku prostoriju u kojoj se nađu.

Prednosti ovih itekako funkcionalnih zavesa su brojne. Neke od njih navešćemo vam u nastavku teksta.

Mehanizam za rolo zavese podrazumeva jednostavno rukovanje

Osnovna karakteristika zavesa odnosi se na njeno praktično rukovanje. Jednostavan mehanizam za rolo zavese od kojeg su napravljene omogućava vam da sami regulišete količinu svetlosti u svom stanu ili poslovnoj prostoriji. Napravljene su od najfinijeg anti-alergijskog platna čijim se skupljanjem dobija intimnija atmosfera. Suprotno, ako vam je je potrebno više svetla u stanu dovoljno je da pomoću lančića sa strane raširite platna. Lako se montiraju kako na prozorima tako i na terasnim vratima što je dodatni plus ovih zavesa.

PVC stolarija u dečijoj sobi i rolo zavese - zaštita od sunca
PVC stolarija u dečijoj sobi i rolo zavese – zaštita od sunca

Rolo zavese se savršeno uklapaju u svaki enterijer

Kada govorimo o uređenju enterijera posebnu pažnju posvećujemo estetici ali i funkcionalnosti nameštaja. Rolo zavese imaju i jednu i drugu karakteristiku i predstavljaju nepogrešiv izbor prilikom dekoracije doma ili kancelarije. U bolje snabdevenijim salonima mogu se kupiti ovakve zavese interesantnih dezena, veselih i jakih boja, kao i one sa neutralnijom bojom platna poput bež, bele ili sive.

Za spavaću sobu najbolje su se pokazale standardne rolo zavese koje prekrivaju prozor u potpunosti čime onemogućavaju prodor svetlosti naročito ako vam je soba pozicionirana tako da se u toku dana nalazi na sunčanoj strani.

Kada je reč o dnevnom boravku rolo zavese elegantnijeg dezena učiniće da vam soba u kojoj najviše slobodnog vremena provodite izgleda luksuznije, naročito ako prostor upotpunite unikatnim i kvalitetnim komadima nameštaja.

Za poslovne prostore najviše su kupuju dan-noć zavese

Kancelarije su danas uglavnom opremljene raznim modelima dan-noć zavesama koje se sastoje od širokih traka koje odaju otisak prefinjenosti i elegancije dok istovremeno doprinose prijatnijem i komfornijem poslovnom okruženju. Za opremanje poslovnih prostora najčešće se biraju klasične rolo zavese neutralnijih boja.

Ako želite da impresionirate klijente i saradnike sa kojima planirate saradnju, onda kao poslodavac nikako ne biste smeli da preskočite ovaj estetski bitan detalj prilikom uređenja enterijera kao što je poslovni prostor.

Lakoća održavanja ih čine pravim izborom za svaki enterijer!

Kada pomislite koliko su samo metražne zavese komplikovane kada je njihovo održavanje u pitanju jer zahtevaju skidanje, pranje, sušenje a zatim i kačenje istih zavesa, sa rolo zavesama nećete imati takvih problema. Naprotiv. Izuzetno se lako održavaju pa nećete izgubiti puno slobodnog vremena. Dovoljno je da pri ruci imate nakvašenu magičnu pamučnu krpu i već za nekoliko minuta dobićete besprekorno čiste zavese. S obzirom da su napravljene od posebno dizajniranog platna nikako se ne smeju prati u mašini jer bi se na taj način trajno uništile.

Zbog toga su itekako praktične za žene koje nemaju puno slobodnog vremena za obavljanje kućnih poslova a istovremeno brinu o tome da im dom bude moderno uređen.