Glass 360 Pty Ltd – Postignut je brz preokret uz LiSEC

LiSEC automatska linija za sečenje sa sistemom za ulaganje je postavljena u novooformljenoj kompaniji Glass 360 u Australiji. CEO Phil Norman nam je objasnio zbog čega je LiSEC bio očigledan izbor.

„Glass 360 je oformljen da odgovori na potrebe malih i srednjih preduzeća koji se bave završnom obradom stakla“ objašnjava Phil. „Tražio sam investiciju koja će nam omogućiti potencijal za rast i razvoj, zasnovanu na kvalitetnim mašinama i jakoj servisnoj podršci.“ Uz kupovinu najbolje opreme, Glass 360 zapošljava stručne i iskusne radnike u ovom sektoru.

Poslovni model za Glass 360 zahtevao je instalaciju opreme i mašina sa mogućnošću ostvarivanja maksimalne automatizacije, tačnost i efikasnost kroz čitav proizvodni proces.

Posvetili smo se istraživanju pre donošenja odluke da kupimo LiSEC liniju za sečenje. „Istražio sam ovu tematiku, posetivši glasstec u Dizeldorfu 2016. godine. Najbolji savet kojeg smo dobili moj partner i ja, je bio da se odlučimo za LiSEC, koji proizvodi visoko-efikasne mašine za različite namene.“ naglašava Phil.

LiSEC automatska linija za sečenje stakla
Foto: LiSEC

Pre donošenja odluke, vlasnici kompanije Glass 360 su se sastali sa timom iz LiSEC-a. „Upoznali smo Lee Thurbona i Sandro Iannia iz LiSEC-a i od njih tražili najbolji savet za kupovinu mašina koje će najviše odgovarati našim porebama. Kombinacija stola za sečenje koja je u mogućnosti da proizvodi i laminirano i ravno staklo je naišla kao odgovarajuć izbor. Odlučili smo se za LiSEC zato što njihove mašine imaju dodatne opcije koje mašine drugih proizvođača jednostavno nemaju.“

Postavljena LiSEC linija za sečenje je kombinovana linija za sečenje laminiranog i ravnog stakla, dopunjena sa pokretnim sistemom za ulaganje sa četiri stanice. Odabrali su je zato što može da odgovori na njihove trenutne, a i buduće potrebe, kompaktne veličine, a ima i mogućnost procesuiranja velikih jedinica, čak do 3m x 6m. „Ova oprema ima i mogućnost integrisanja u naš postojeći softver, što nam je donelo dodatni benefit, kao što je to i LiSEC podrška. Na raspolaganju sa nam lokalni LiSEC tehničari u slučaju održavanja i potrebe za rezervnim delovima.“

Povezane pogodnosti koje nudi LiSEC su i bezbednosni sistemi. „Kada smo sastavljali Risk Assessment pre nabavke, zaključio sam da če nam LiSEC automatizovano ulaganje stakla smanjiti potrebe za korišćenje krana pri pomeranju stakla. I tim ćemo umanjiti štetu nastalu ručnim navođenjem“ objašnjava Phil.

Ova kupovina je već donela značajan napredak kompaniji Glass 360. „LiSEC linija za sečenje nam je umanjila prethodnu zavisnost od spoljnih dobavljača“ Phil zaključuje.

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com