Sprečiti infekciju uz antibakterijsku SecuSan® površinu

  • SecuSan® je antibakterijska i antimikrobna površina koja potiskuje rast klica na okovima vrata i kvakama na prozorima.
  • SecuSan® koristi jone srebra i ima trenutni efekat na bakterije i gljivice. Ovo smanjuje rizik od infekcije putem kvaka koje dodiruje velik broj ljudi.
  • SecuSan® je provereno, testirano i sertifikovano rešenje za promociju opšte higijene u privatnim i komercijalnim objektima.

Pitanje higijene trenutno je aktualnije nego ikad. Sa SecuSan® ručkama za vrata i prozore, HOPPE već godinama nudi provereno rešenje, pružajući aktivnu zaštitu upravo na mestima gde je to hitno potrebno: SecuSan® ručke pomažu u održavanju visokih higijenskih standarda – bilo u klinikama, u obrazovnim ustanovama ili privatnim domaćinstvima. SecuSan® je posebna površina koja odmah i trajno suzbija rast bakterija i mikroba. Ne zahteva održavanje i dizajnirana je za dugotrajnu upotrebu. Njen visok nivo efikasnosti potvrđen je u nezavisnim laboratorijskim i praktičnim testovima.

Površina SecuSan® – kako to funkcioniše

Površine SecuSan® sadrže jone srebra koji su ugrađeni u sistem nosača od keramičkog stakla. Ovi joni čine aktivni deo materijala i sprečavaju rast mikroba poput bakterija, algi i gljivica. Joni srebra uništavaju ćelijske membrane klica, čime blokiraju ćelijsko disanje i ishranu, a samim tim sprečavaju deljenje ćelija. Nezavisni testovi su dokazali da SecuSan® smanjuje rast klica za više od 99%. Čak i uz dodatno redovno čišćenje i dezinfekciju, završna obrada SecuSan® zadržava svoju efikasnost.

Efikasnost SecuSan®-a

Antimikrobna efikasnost SecuSan®-a proizvedena je korišćenjem jona srebra. Oni su dokazali svoju snagu protiv bakterijskih i mikrobnih patogena u mnogim oblastima – na primer u zavojima za rane ili invazivnim medicinskim uređajima, kao i u odeći. Međutim, mikro-srebrne čestice koje se koriste u SecuSan® nisu efikasne protiv virusnih patogena.

Uspešni rezultati u laboratorijskim ispitivanjima u skladu sa JIS Z 2801 i ISO 22196

SecuSan® je testiran i sertifikovan na osnovu JIS (japanski industrijski standard) Z 2801: 2000 i ISO (Međunarodna organizacija za standardizaciju) 22196: 2011 standarda. Testovi su potvrdili značajan baktericidni efekat kod svih testnih bakterija (referentni sojevi Staphilococcus aureus i Escherichia coli K 12). Na taj način SecuSan® kvake za vrata i prozore obezbeđuju visok nivo higijenske sigurnosti.

SecuSan® površina smanjuje rizik od infekcije
SecuSan® je antibakterijska i antimikrobna površina koja potiskuje rast klica na okovima vrata i kvakama na prozorima

Obavezujući klinički test na terenu

SecuSan® je postigao impresivan rezultat, ne samo tokom laboratorijskih ispitivanja, već i u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Napravljeno je direktno poređenje između dezinfekcije maramicama konvencionalnih kvaka na vratima i bez dezinfekcije ručica vrata SecuSan®. Potvrđen je visok nivo efikasnosti površine SecuSan®, posebno s obzirom na njegov efekat tokom vremena. Srednje bakterijsko opterećenje zabeleženo je na dva odeljenja identične konstrukcije i sadržalo je uporedive pacijente na Univerzitetskoj klinici u Marburgu i podvrgnuto analizi tokom dvonedeljnog kliničkog ispitivanja. Test je pokazao da je SecuSan® postigao impresivan rezultat, ne samo tokom laboratorijskih ispitivanja, već i u svakodnevnoj kliničkoj praksi.

Raznoliki asortiman proizvoda

Dostupne su odabrane serije sa različitim dizajnom drški sa antibakterijskom i antimikrobnom površinom. Udovoljavaju zahtevima DIN EN 1906 (kategorije upotrebe 3 i 4), kao i RAL-GZ 607/9, a posebno se odlikuju dugim vekom trajanja kada su ugrađeni u javne i poslovne zgrade. Svi kompleti ručica za komercijalne primene takođe su dostupni u verzijama otpornim na paniku i vatru (i kao kompleti sigurnosnih ručica sa kombinacijom pozadine-ruža / reza). Čitave zgrade mogu se brzo i lako obnoviti da bi se garantovao ovaj novi higijenski standard.

www.hoppe.com

HOPPE s.r.o.
Pražská 5377 – CZ-430 01 Chomutov
T. +420 474 930 011
F. +420 474 930 010
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com