Profesionalna ugradnja prozora – ift Rosenheim

ift-installation je online alat i instalacioni vodič koji je sada dostupan i na engleskom jeziku

Profesoinalna ugradnja prozora je objašnjena do detallja u ift vodiču za ugradnju prozora i ulaznih vrata za nove objekte kao i za renoviranje postojećih ( „Guideline for installation of windows and external pedestrian doors for new buildings and renovations“). Međutim, implementacija instalacionih rešenja i veza u građevinarstvu je veoma kompleksna i zahteva dosta vremena. To je prostor gde, pokazalo se, besplatan online alat „ift-Installation tool“ ispunjava svoju svrhu. Sada postoji i engleska verzija vodiča i planera za internacionalno aktivne proizvođače prozora, sistema, projektanata, izvođača radova itd.

Profesionalna ugradnja prozora
Foto: ©fotolia.com

Svaki expert iz sektora stolarije, prisustvovao je temperamentnom razgovoru između izvođača radova i proizvođača stolarije sa arhitektom oko pitanja profesionalne ugradnje i postavke prozora na lokaciji. Generalna pravila retko mogu u potpunosti da reše problem i pomognu, zato što i najmanja strukturalna izmena ima ogroman uticaj na celokupan projekat.

ift vodič za profesionalnu ugradnju prozora
Foto: ift Rosenheim

Zbog toga, Rosenheim je razvio ift-Installation alat pre nekoliko godina, koji je sad i na engleskom jeziku. Ovaj alat omogućava internacionalnim proizvođačima, projektantima i izvođačima da uproste proces planiranja i da izvedu profesionalno ugradnju stolarije koja je u skladu sa zahtevima objekta.

Progarm je dostupan u dve verzije: proizvodno-neutralna i kompanijsko-specifična sa opcijom direktne porudžbine testiranih i ift sertifikovanih proizvoda. Nakon odabira željenog proizvoda (zidna konstrukcija/materijal, materijal za prozore/profil, zaptivanje/okovi, itd) i odabira dimenzija, kalkulacija vrednosti objekta je prikazana u realnom vremenu uz pomoć kalkulacionog programa WinIso, kojeg je odobrio ift.

Korišćenje ovog alata je potpuno besplatno i možete ga koristiti nakon registracije na sajtu www.ift-montageplaner.de/ift. Nakon samo par klikova, prerađivači, projektanti i izvođači radova mogu da kreiraju ift pasoš na svom računaru ili tablet uređaju i preuzmu dokumenat u .pdf formatu, kojim potvrđuju svoju profesionalnu strukturu ugradnje prozora. Ovakav pristup smanjuje vreme i štedi novac i osigurava kvalitet.

Ift pasoš za planiran projekat
Ift pasoš za planiran projekat, Foto: ift Rosenheim

Osnova za ift instalacioni planer je „Guideline for instalation of windows and external pedestrian doors for new buildings and renovations“, koji je dostupan na nemačkom, engleskom, Rumunskom, Poljskom i kineskom jeziku

www.ift-rosenheim.de/shop/guideline-for-installation-of-windows-and-external-pedestrian-doors

ift Rosenheim
Theodor-Gietl-Straße 7-9, 83026 Rosenheim, Germany
T +49 (08031) 261 0
F +49 (08031) 261 290
info@ift-rosenheim.de
www.ift-rosenheim.de