Sofisticirani sistem za prozore i vrata

Tokom prethodnih godina specijalista za polimere, kompanija REHAU kontinuirano je razvijala sistem profila SYNEGO, proširivala ga korisnim dodacima i prilagođavala zahtevima tržišta. Sistemom profila SYNEGO proizvođačima i trgovcima ponuđeno je sofisticirano rešenje.

SYNEGO je dostupan u širokom rasponu, kao profil za prozore i vrata, podizno-klizna vrata, klizna vrata za balkone i terase, kao i kućna vrata. Predstavlja odličan odabir kako za privatne kuće, tako i za stambene zgrade, novogradnju ili renoviranje postojećih zgrada.

Usmeren na budućnost, REHAU je razvio prozorski sistem vrhunskih karakteristika u optimalnoj ugradnoj dubini od samo 80 mm za održivu gradnju. U varijanti sa srednjim dihtungom, prozorski okvir postiže uverljivu Uf vrednost od 0,94 W/m²K.

REHAU Synego Slide PVC stolarija antracit boja profila
REHAU Synego Slide PVC stolarija / foto: Copyright REHAU AG + Co

Prostrane staklene površine, raznolikost dizajna i lako održavanje

Mogućnost lepljenja stakla za profil krila otvara mogućnost oblikovanja i većih staklenih površina. Tako je moguće ostvariti dimenzije krila visine od 2,50 m i širine od 1,60 m. Moderan izgled s velikim staklenim površinama podržava uska kombinacija okvira od samo 117 milimetara u standardnom paketu profila.

Uz sistem profila SYNEGO, prozori su mogući u raznim oblicima. Okrugli ili trouglasti prozori, kao i kose ili rešetkaste konstrukcije. Uz KALEIDO COLOR tehnologije boja, dostupno je još više dizajnerskih rešenja.

U osnovi, SYNEGO profili izrađeni su od visokokvalitetnog polimera sa izdržljivim REHAU High-Definition završnim slojem (HDF). Posebno glatka površina teško se prlja i smanjuje potrebu za održavanjem na minimum.

Sofisticirani sistem profila za vrata i podizno-klizna vrata

Kako bi gotovo svi otvori na fasadi objekta mogli da se opreme istim sistemom, SYNEGO pruža i mogućnost realizacije kućnih ulaznih vrata i podizno-kliznih vrata. Na primer, moguća je realizacija podizno-kliznih vrata do visine od 2,70 metara i širine do 10 metara uz zadržavanje uslova ekonomičnosti. Opciono se može izvesti i takozvano panoramsko krilo s izrazito uskim okvirom u fiksnom delu.

REHAU prozori i vrata PVC u antracit boji Synego Slide
Synego Slide / foto: Copyright REHAU AG + Co

Sistem SYNEGO zaokružuju profili za kućna vrata koji nude visok stepen stabilnosti i sigurnosti. Sistem profila sa ugradnom dubinom od 80 mm sa testiranim celokupnim sistemom postiže Ud vrednost do 0,82 W/m²K. Osim toga, SYNEGO kućna vrata dizajnirana su za okove do klase otpornosti RC 3 te tako doprinose – kao i prozorski sistemi – pouzdanoj zaštiti od provala.

Klizni elementi koji udovoljavaju najpreciznijim zahtevima

Veliki klizni elementi izuzetno su popularni i sami po sebi se ističu u svakom enterijeru, ali njihova primarna prednost leži u činjenici da i kada su otvoreni zauzimaju malo prostora. U pogledu dihtovanja, trajnosti, jednostavnosti rukovanja i sigurnosti, SYNEGO SLIDE sistem ispunjava i visoke zahteve. Zbog dihtunga koji idu celim obimom, SYNEGO SLIDE je potpuno zaptiven i izuzetno je energetski efikasan zahvaljujući sistemskoj dubini od 80 mm i zastakljenju do čak 51 mm. Inovativan način pomeranja pri zatvaranju obezbeđuje lako i brzo kretanje elementa uz minimalno angažovanje snage.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com