Sistem za prozore i vrata MB-86N iz ALUPROF-a

ALUPROF SA, vodeći evropski dobavljač aluminijumskih sistema za arhitekturu, proširio je paletu proizvoda sistemom za prozore i vrata MB-86N. Primenjena tehnologija, uključujući inovativne termo prekide, omogućava postizanje visoke efikasnosti koja znatno smanjuje potrošnju energije, podjednako u komercijalnim i stambenim objektima.

Nova dimenzija toplotne izolacije

Prozori se nude u dve varijante toplotne izolacije, ST i SI, a vrata su raspoloživa i u trećoj varijanti odnosno verziji SI+. Zahvaljujući aluminijumskim profilima, rađenim po meri kupca, ova tehnologija omogućava duži vek trajanja proizvoda i istovremeno povećava moguće dimenzije konstrukcija za koje se oni koriste.

Kuća sa aluminijumskom stolarijom
Sistem za prozore i vrata MB-86N / foto: Aluprof

Sistem MB-86N nov je proizvod, dostupan po ceni sličnoj prethodnom sistemu, MB-86. Sa ovim rešenjem mogu se koristiti okovi Winkhaus aluPilot koji se brzo montiraju.

Viktor Stojanoski,
Regional manager – Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, N. Macedonia, Montenegro, Kosovo i Albania, pojašnjava:

„Sistem za prozore i vrata MB-86N sa termo prekidom uveli smo kao odgovor na potrebe rastućeg tržišta obnovljivih i energetski efikasnih zgrada. Naša tehnologija proizvodnje aluminijumskih profila, u kombinaciji sa inovativnim izola- tivnim materijalima, omogućava duži vek trajanja proizvoda, veće dimenzije prozora i vrata i bolju toplotnu izolaciju. Investicija u ekološki prihvatljiva rešenja blisko je povezana sa manjim računima za potrošnju energije u komercijalnim i javnim objektima te privatnim domaćinstvima.“

Sistem MB-86N ima odlične parametre toplotne izolacije, uz Uw vrednost počevši od 0,67 W/(m²K). Što je ova vrednost niža, performanse su bolje. Prozori izvedeni pomoću ovog sistema imaju odlične parametre nepropusnosti za vodu, 4800 Pa, što su potvrdili posebni testovi.

VARIJANTE SISTEMA MB-86N

Dostupne su tri varijante sistema za vrata:
• MB-86N ST, rešenje bez izolacionih umetaka unutar aluminijumskih profila;
• MB-86N SI, sa dodatnim izolacionim umetcima unutar aluminijumskih profila;
• MB-86N SI+ sa dodatnim centralnim dihtungom.

Maksimalne dimenzije za vrata su 3 metra x 1,4 metara, a maksimalna težina panela je 200 kilograma.

Prozori su dostupni u dve varijante toplotne izolacije, i to:
• MB-86N ST sa dvokomponentnim centralnim dihtungom;
• MB-86N SI, sa dodatnim izolacionim umetcima unutar aluminijumskih profila.

Sistem omogućava izradu prozora sa maksimalnom visinom krila od 2,8 metara a širinom do 1,7 metara, uz maksimalnu težinu od 160 kilograma.

Viktor Stojanoski objašnjava:

U današnje vreme, poslovni i privatni klijenti sve češće odlučuju se za energetski efikasna rešenja, u prvom redu zbog smanjenja troškova upravljanja zgradama. Za građevinske investitore, zgrade sa niskim emisijama često znače veću profitabilnost projekta i pridonose poboljšanju imidža. Korišćenje ekoloških rešenja za prozore i vrata omogućava brže pronalaženje kupaca, što je dragoceno u smislu poslovne perspektive. Budući da stalno radimo na unapređenju tehnologije, naši proizvodi, osmišljeni prema najmodernijim standardima, ne moraju nužno biti skuplji od prethodnih verzija. Stoga naš novi sistem MB-86N nudimo po ceni, koja je slična kao za prethodni sistem, MB-86. Time našim klijentima olakšavamo izbor i uz to ih podstičemo da se opredele za savremene, ekološki prihvatljive proizvode.

ALUPROF

Viktor Stojanoski
Regional manager
Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, N. Macedonia, Montenegro, Kosovo, Albania
T. +389 702 135 63
vstojanoski@aluprof.eu
www.aluprof.eu