Snabdevač stakla visokog kvaliteta za Evropsku građevinsku industriju

Kompanija PRESS GLASS je osnovan 1991. godine. Tokom prvih deset godina postala je najveći proizvođač stakala u Poljskoj. Kompanija 2001. godine počinje sa izvozom svojih proizvoda. Posle dvadeset godina rada, godišnja proizvodnja je četiri miliona kvadratnih metara stakla što iznosi oko 130 miliona evra prometa.

Kompanija se sastoji od četiri proizvodna postrojenja u Poljskoj. Glavno sedište se nalazi u Nowa Wies blizu Czestochowa, a poslovne jedinice u Tychy, Tczew i u mestu Radomsko, kompletna površina iznosi 64 000 m². Najnoviji proizvodni pogon je onaj u Radomskom, sa proizvodnim prostorom od 30 000 m², i on radi od 2008. godine. Ovo je najveće postrojenje za proizvodnju stakla za građevinsku idustriju u Evropi, a infrastruktura pruža mogućnost proširenja u budućnosti.

PRESS GLASS ima sedamnaest linija za proizvodnju stakla i šest peći. Postrojenja su takođe opremljena sa linijama za proizvodnju laminiranog, emajliranog stakla, stakla sa digitalnim printom, stakla sa dodatnom obradom na ivicama i stakla koje je sečeno i koje ima otvore.

Press Glass - proizvodnja stakla
Kompanija PRESS GLASS

Kao rezultat, u mogućnosti smo da zadovoljimo individualne potrebe tri stotine naših redovnih kupaca u Evropi i proizvodimo 20 000 m2 stakla dnevno. Transportujemo naše proizvode sa voznim parkom od 80 kamiona i u saradnji sa iskusnim internacionalnim prevoznicima. Strani kupci čine oko 70% naše proizvodnje i redovne isporuke u Evropu idu i do 3500 kilometara udaljenosti. U prošlosti robu smo isporučivali i u Japan i Sjedinjene Američkie Države.

PRESS GLASS redovno sarađuje sa kompanijama iz tri segmenta, a to su proizvođači prozora, kompanije koje rade izradu fasade od stakla i kompanije koje postavljaju sve vrste unutrašnjeg stakla (u šoping centrima gde su celi zidovi od stakla ili stepenice). Kompanija je takođe počela sa razvojem proizvodnje stakla za solarne panele i fotonaponske panele za staklenike.

Proces automatsko sečenja stakla
Proces automatskog sečenja stakla

PRESS GLASS – budite partner sa najboljima

Prvi koraci u proizvodnim postrojenjima PRESS GLASS-a pokazuju da je kompanija partner za dobro poznate proizvođače prozora koji postavljaju visoke kriterijume svojim dobavljačima. Blistav pod u našim proizvodnim halama i mašine su pokazatelji da svaki dan brinemo o svakom detalju. Radnici nose bele rukavice, pozicije za kontrolu stakla su osvetljene na linijama za proizvodnju, moduli za ublažavanje oštećenja su na ivicama stakla u transportu, zaštita za oči i uši, odvajanje odpada. Sve ovo je dokaz o održavanju standarda proizvodnje iznad proseka i briga o sigurnosti.

Individualni uslovi dolaze kao standard

Kada posetite skladište gde gotovo staklo čeka na isporuku, može te videi različita očekivanja klijenata. Svaki detalj je važan. Postavljanje u okvire je jednako važno kao i metod slaganja slojeva i pravaca stakla u okvirima koja se se stavljaju u kamion. Individualne nalepnice i kartice sa informacijama pružaju instrukcije i olakšavaju optimizaciju proizvodnih procesa sa kupcima. Okviri sa staklom proizvedeni od strane PRESS GLASS-a napravljeni su od čelika, drveta ili nepovratnog kartona za pakovanje, zaštićeni su folijom, prelepljeni su sa dodatnim šarenim nalepnicama. Svi zahtevi su rezultat detaljnih uputstava PRESS GLASS kupaca.

Mogućnost da se savršeno uklopimo u zahteve naših klijenata je suština naše prednosti nad konkurencijom


naglašava Tomasz Polaczek, direktor prodaje u odeljenju za prozorska stakla

Od 2001 kada smo počeli sa izvozom, stekli smo bogato iskustvo. Sarađujemo sa kompanijama koje veoma često imaju preko 100 godina tradicije i uspeha na globalnom tržištu prozorske stolarije. Preko njih smo došli do drugačijeg pogleda na odnos između dobavljača i kupca, shvatili smo pravo značenje partnerstva. Postoje tri aspekta koja su uvek važna za proizvođače prozora i vrata: kvalitet, usluga i cena.

Odgovarajući kvalitet proizvoda je nezamenljiv uslov za uspešnu saradnju, naše staklo zadovoljava primenjene evropske standarde ili posebne zahteve koje zahteva željena zemlja. Često koristimo sertifikovane komponente ili modifikujemo proizvodni proces kako bi osigurali bolje parametre. Dodatno, zajednički sa našim klijentima postavljamo maksimalni nivo za sugestije i kritike koji nećemo preći kao dobavljači jer bi to rezultiralo značajnim povećanjem cene za kupce.

Sky Tower Poljska
Sky Tower Poljska

Drugi element je široka usluga. Pre mnogo vremena prošlo je vreme kada je bilo dovoljno pružiti tačnu i kompletnu dostavu. Sada naši klijenti gledaju na aktivniju operaciju dobavljača kako bi se proizvodna cena smanjila u celom lancu dostave. Takođe smo otvoreni za uvođenje novih proizvoda i rešenja koja bi pomogla u poboljšanju profitabilnosti kod klijenata i kod dobavljača.

Treći element je cena koja mora biti tržišna. Na zrelom starom tržištu izuzetne prilike se ne mogu očekivati ni na duge staze. Dalje, klijenti koji imaju najviše zahteve sa respektom prema kvalitetu i usluzi su spremni da plate od 3% do 7% više za naše proizvode nego za proizvode naše konkurencije. Oni koji mogu da računaju su u mogućnosti da izračunaju stvarnu cenu grešaka i nedostataka drugih dobavljača.

Sigurni smo da kompanije čiji menadžeri računaju cenu nedostataka drugih dobavljača postoje i razvijaju se u Srbiji i Hrvatskoj. One imaju zajedničku tačku i napor da povećaju prodaju i profitabilnost sa izvozom njihovih proizvoda, što je stavka koji doprinosi dobrim rezultatima. Nema sumnje, mi smo u mogućnosti da pomognemo takvim kompanijama i da ispunimo njihove zahteve za rast. Zato smo preuzeli korake da predstavimo naše proizvode na tržištu Srbije i Hrvatske“, naglašava Pawel Cieslak, zamenik direktora prodaje za Južnu Evropu.

PRESS GLASS ima iskustva u sertifikovanju svojih proizvoda u više zemalja i prikupili smo znanje o posebnim potrebama tih tržišta. Kompanija svoje proizvode testira u institucijama kao što su IFT Rosenheim; Danish Technologisk Institute ili Cekal Association. Ove institucije sertifikuju proces i prodaju prozora u mnogim evropskim zemljama.

Tomasz Polaczek – direktor prodaje u odeljenju za prozorska stakla, počeo je da radi u PRESS GLASS 2001 i od početka je bio odgovoran za razvoj saradnje sa stranim proizvođačima prozorske stolarije. Svoje iskustvo je sakupljao u više evropskih zemalja.

Pawel Ciaslak– zamenik direktora prodaje za Južnu Evropu u odeljenju za prozorska stakla, počeo je da radi u PRESS GLASS 2000. godine. Iskustvo je sakupljao u Skandinaviji i zemljama Zapadne Evrope. On je sada odgovoran za razvoj saradnje sa proizvođačima prozorske stolarije u Južnoj Evropi.

PressGlass

PRESS GLASS SA
Nowa Wieś
ul. Kopalniana 9
42-262 Poczesna
Poland
tel.: +48 34 327 50 69
mob.: +48 603 923 574
pawel.cieslak@pressglass.eu
www.pressglass.eu

 

Prethodni tekstStaklene tuš kabine koje oduševljavaju
Sledeći tekstRAU-FIPRO – materijal koji je promenio proizvodnju prozora