Sistemi za skladištenje i manipulisanje staklom: ključ uspeha u staklarskoj industriji

Nisu samo mašine i ljudski faktor dovoljni za uspešnu staklarsku fabriku. Iako se najviše piše upravo o mašinama i njihovim performansama, jer je to ono što prvo upada u oči, u današnjim savremenim proizvodnim pogonima prostora nikad dosta, a tipova stakala je sve više. Tu dolazi do izražaja nešto što se obično podrazumeva samo po sebi, a to je logistički faktor, odnosno organizacija tokova repro-materijala, u ovom slučaju stakla.

Rezni stolovi i linije za rezanje monolitnog i laminiranog stakla postaju sve kompleksniji a proizvodni kapaciteti idu i do 1000 kvm po smeni, zahvaljujući povećanom nivou automatizacije procesa. Baš ovde stupa na snagu ključna uloga dobre organizacije magacina stakla iz koga se pozivaju i na rezni sto postavljaju table određenog tipa i debljine stakla u datom momentu.

Kompanija Movetro sa sedištem u Padovi, Italija, preko 15 godina vodeći je svetski proizvođač automatskih sistema za skladištenje i manipulaciju staklom.

Tu se ističu:

  • klasifikatori,
  • šatl skladišni sistemi,
  • automatski sistemi za utovar,
  • mašine za prihvat stakla, kao i
  • softverska rešenja za upravljanje.

Movetro je deo italijanske industrijske grupacije Biesse od 2017. godine. Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Movetro, Intermac (deo grupacije Biesse specijalizovan za proizvodnju mašina za obradu stakla) dodatno unapređuje svoju ponudu rešenja spremnih za novu eru u proizvodnji Industrija 4.0 i tako kupcima širom sveta postaju dostupni potpuno automatizovani integrisani sistemi i specijalne linije za rezanje stakla.

Važno je istaći da MOVETRO ne proizvodi samo automatske sisteme, već ide i korak dalje, tako da svi proizvodi mogu biti povezani i potpuno integrisani sa postojećim linijama svih vodećih svetskih prizvođača opreme za rezanje stakla.

MOVETRO rešenjaza skladištenje staklenih jedinica / foto: ESTE TEAM d.o.o.
MOVETRO rešenjaza skladištenje staklenih jedinica / foto: ESTE TEAM d.o.o.

Movetro ima odgovarajuća rešenja za staklarske kompanije svih veličina, počev od najmanjih pa do najvećih, zahvaljujući širokom opsegu proizvoda, čak i onda kada zahtevi za prostorom, skladištenjem ili rukovanjem ne mogu biti rešeni standardnim sistemima na tržištu.

Zvezda MOVETRO-ve proizvodne filozofije je takozvani Šatl sistem. Ovo magacinsko rešenje obuhvata koncept koji je jednostavan i efikasan: potpuno automatizovani sistem pokreće police, nosivosti do 15 tona, do različitih zona u magacinu. Ovaj sistem je u stanju da istovremeno opslužuje nekoliko reznih linija bez prekidanja proizvodnje. U poređenju sa tradicionalnim sistemima za manipulaciju staklom, ovo rešenje ima niz prednosti i mogućnosti optimizacije bez kojih se više ne može u eri digitalne proizvodnje.

Udobnost i bezbednost pri radu

Kontakt između operatera i stakla je sveden na minimum, što predstavlja povećanje bezbednosti pri rukovanju velikim tablama stakla.

Automatizacija

Sistemom se upravlja pomoću specijalnog programskog rešenja koje mapira skladište i daje precizne podatke o stanju zaliha u realnom vremenu, dok automatski prima instrukcije o količini, tipu i dimenzijama stakla koje treba dostaviti reznoj liniji.

INTERMAC, MOVETRO i ESTE TEAM d.o.o.
Partneri koji Vam mogu ponuditi vrhunsku svetsku tehnologiju za obradu i skladištenje stakla!

ESTE TEAM doo svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL & PVC-a, metala i kamena pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata. Vizija kompanije jeste da zajedno sa svojim klijentima tržištu Jugoistočne Evrope predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su u sve većoj primeni u svakodnevnom životu. To se postiže stalnim ulaganjem u tehnološka znanja osoblja, inoviranjem radnih procesa, još bližom saradnjom sa klijentima.

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net