SEEBEE 2017. – BOGAT PRATEĆI PROGRAM

„Zlatna grana srpske privrede“ moto je 43. Međunarodnog sajma građevinarstva, koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije održava od 19. do 23. aprila. Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope, sa preko 550 izlagača iz 30 zemalja, održava se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Generalni sponzor manifestacije je bugarska kompanija Profilink, a ponosni prijatelj manifestacije – Supporta interior doors.

Jubilarni 40. sajam građevinarstva
Foto: www.sajamgradjevinarstva.rs

Prateći program

Sajam građevinarstva ima značajnu ulogu u afirmaciji građevinske struke, građenju sistema vrednosti i statusu profesije, a eksperti iz različitih oblasti građevinarstva, arhitekure, projektovanja i izvođenja radova aktivno će učestvovati na Sajmu u prezentacijama, stručnim skupovima i predavanjima, koja kao deo pratećeg programa upotpunjavaju sadržaj manifestacije.

Ovogodišnji prateći program potencira dve teme – upotrebu kompjuterskih programa u građevinarstvu i energetsku efikasnost.

Iz oblasti građevinske industrije, između ostalih, stručnjaci preporučuju nekoliko tema: „Primena BIM tehnologija u upravljanju investicionim projektima u građevinarstvu – prednosti i izazovi“; „Kreiranje unutrašnjih svetlosnih LED rešenja koja štede energiju i čuvaju zdravlje“; „Autodesk BIM rešenja za proces projektovanja“; „3D svet – Primena oblaka tačaka i mobilnog mapiranja u savremenom građevinarstvu“; „Srpsko graditeljsko nasleđe na Kosovu i Metohiji“.

Udruženje inženjera i tehničara Srbije prezentovaće nove razvojne projekte u graditeljstvu, nova tehnološka rešenja za revitalizaciju fasada, uspešne primere novih tehnoloških rešenja i iskustva u primeni sistema kvaliteta u Srbiji.

Nacionalno udruženje „Srpske kuće“ nastavlja tradiciju predstavljanja narodnog graditeljstva, a u okviru pratećeg programa održaće se i izložba “Dani arhitekture – Beograd budućnosti”.

Izložba “80 godina Beogradskog sajma”

U godini značajnog jubileja – 80 godina uspešnog rada i poslovanja Beogradskog sajma, u hali 4 biće organizovana izložba “80 godina Beogradskog sajma”. Tema izložbe je retrospektiva procesa – “Od Društva za priređivanje sajmova i izložbi u Beogradu do modernog sajamsko-kongresnog kompleksa – građevinarstvo koje je pisalo istoriju”. Posetioci će moći da vide dve makete – Starog sajmišta i interaktivnu maketu sadašnjeg sajamskog kompleksa, kao i mnoštvo fotografija, plakata, nagrađenih radova…

“Dan mladih” na Sajmu građevinarstva

Prvog dana Sajma, u okviru programa “Dan mladih”, predstaviće se učenici srednjih građevinskih i stručnih škola iz Srbije. Održaće se i takmičenje “Igre bez granica” u rukovođenju građevinskom mehanizacijom i simulatorima, što će biti atraktivno i za učesnike i za posetioce.

U okviru predstavljanja fakulteta i visokih škola nastupiće: Građevinski fakultet UB, Arhitektonski fakultet UB, Visoka građevinsko geodetska škola UB, IACES – studentska organizacija Građevinskog fakulteta i Fond ERAZMUS.

Ekskluzivne sajamske akcije i pogodnosti

Jedan od osnovnih komercijalnih ciljeva Sajma građevinarstva je da gradnju, građevinske materijale i projekte učini dostupnijim, zbog čega su sajamske akcije sastavni deo izlagačkog nastupa. Izlagači će klijentima na svoje proizvode i usluge odobravati ekskluzivne sajamske pogodnosti i popuste od 5 do 30 odsto.

Bugarski Profilink – generalni sponzor

Kao vodeći proizvođač PVC profila za prozore, vrata, obloge, roletne i specijalne proizvode, firma Profilink računa na kvalitet, kao strategiju razvoja. Za postizanje ovog cilja koristi najmodernije tehnologije i aparaturu u svim fazama proizvodnog procesa, tako da proizvodi odgovaraju najvišim zahtevima kvaliteta.

Ponosni prijatelj manifestacije je Supporta interior doors.

Medijski partneri manifestacije

Časopisi i portali: Podovi, Prozori i vrata, Al&PVC, Build, Drvo tehnika, časopis Industrija, Sajema, Idealnidom.com, Enterijer magazin, Color Press Group, Gradnja, tv emisija Radim gradim.

SERVISNE INFORMACIJE

Radno vreme manifestacije od srede, 19. aprila do subote, 22. aprila je od 10 do 19 časova, a u nedelju, 23. aprila – na dan zatvaranja, Sajam će biti otvoren od 10 do 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, dok je cena ulaznica za grupne posete 200 dinara.

Uz đačku knjižicu i indeks ulaznice za đake i studente koštaju 100 dinara.

Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.