Pokretno ogledalo kao najstilizovaniji detalj tranzicije

Moderna vrata su daleko iznad nivoa jednostavnih drvenih varata na koja smo navikli. Nove dizajn ideje čine ih manje vidljivima a sve više dekorativnijima. Savremena vrata dolaze u širokom spektru materijala i dizajna, kao i sa različitim tipovima mehanizama.

Mnogi dizajneri se odlučuju za takve sisteme vrata koji prostor odvajaju fizički, ali zadržavaju vizuelnu komunikaciju između područja. Drugi biraju tipove mehanizama skrivenih kliznih vrata kako bi povećali dragoceni prostor, i držali ih van domena kretanja kada su otvorena.

Moderna vrata u vašem domu
Slika 2 – Moderna vrata u vašem domu

Projekti unutrašnjih vrata mogu biti u skladu sa zidovima ili u kontrastu sa materijalima. Savremene arhitekte mogu učiniti svaku vašu zamišljenu šelju stvarnom. Uz dobar budžet i planiranje, možete pretvoriti vaše police u skrivena sobna vrata.

Džepna vrata

Džepna vrata su ukrasna kada su zatvorena, a nevidljiva kad su otvorena. U ova slučaja, ne gubi se na prostoru.

Vrata sa dodatnom funkcijom

Ova slatka ideja može učiniti vaša vrata dodatno korisnim! Vrata mogu imati dvojnu funkciju i biti dodatni prostor za skladištenje.

Polica kao vrata
Slika 3 – Polica kao vrata

Klizna vrata

Klizna vrata dolaze u mnogim oblicima. Od jednostavnog i uobičajenog izgleda, do elegantnih kliznih vrata sa modernim klizačima sa skrivenim mehanizmima koji izgledaju lepo i uredno. Pojedina vrata su inspirisana tradicionalnim japanskim vratima, što ih čini savršenim dodatkom za moderne minimalističke domove.

Klozna vrata u vašem domu
Slika 4 – Klozna vrata u vašem domu

Dvostruka drvena vrata

Dvostruka drvena vrata mogu biti moderan dodatak elegantnoj i savremenoj prostoriji. Ona unose malo topline bez rustičnog izraza, ali samo ukoliko se odlučite za varijantu lakiranog drveta.

Savremeni dizajn čini da vrata enterijera budu više nego samo ulazna vrata. On oblikuje i menja unutrašnju arhitekturu, i donosi mnogo više od očekivanog.