Kompanija VEKA Group preuzela je kompaniju GEALAN

VEKA Group iz Senderhorsta, iz nemačke pokrajine Vestfalija, jedan od vodećih svetskih proizvođača PVC profila za izradu prozora i vrata preuzela je 12. marta kompaniju Gealan Holding GmbH.

Preuzimanjem svog konkurenta, kompanije Gealan, koja je poznata, uspešna i dobro pozicionirana kompanija već duži niz godina, VEKA Group značajno je ojačala svoju poziciju u Evropi i svetu.

Kompanija VEKA group preuzela je kompaniju GALEAN

Andreas Hartleif, predsednik borda direktora u VEKA Group, tim povodom je izjavio: „Kao jedan od najvećih partnera na evropskom tržištu građevinske stolarije, moramo se konstantno suočavati sa svim izazovima tržišta. Zbog toga smo odlučili da značajno ojačamo svoju poziciju preuzimanjem svog konkurenta, sigurni da će zajednička ekspertiza u domenu tehnolohije proizvodnje PVC profila biti naš ključni adut. Ova akvizicija će, pored toga i stabilizovati i kosolidovati tržište.“

VEKA Group je porodična kompanija koja zapošljava 3600 ljudi u 25 filijala na tri kontinenta. Hiljadu i tri stotine zaposlenih radi u Sendenhorstu. VEKA Group je imala 793 miliona evra prometa u 2013. Preko 2200 partnera širom sveta proizvodi građevinsku stolariju vrhunskog kvaliteta od VEKA profila.

Zahvaljujući akviziciji kompanije GEALAN, broj zaposlenih u VEKA Group će preći 4700, a obrt će prevazići milijardu evra.