Odložen i glasstec 2020 – Industrija i udruženja podržavaju odluku

Globalna pandemija virusa korona uticali su i na glasstec 2020, koji je odložen i neće biti održan u planiranom terminu.

S obzirom na kontinuirane nesigurnosti u pogledu ograničenja putovanja i karantinskih odredbi na ključnim ciljnim tržištima,  Messe Düsseldorf GmbH se u dogovoru sa savetodavnim odborom i partnerima sajma opredelio za novi datum. Prvobitno je planirano da svetski sajam staklarske industrije bude održan od 20. do 23. oktobra.

Messe Düsseldorf GmbH već je zaokupljen saradnjom sa udruženjima radi pružanja usluga digitalnih formata za 2020. godinu u cilju okupljanja kupaca i izlagača.

glasstec 2021
glasstec 2021

Ekonomska kriza izazvana pandemijom zbog virusa korona teško je pogodila i industriju stakla, proizvođače mehanike i inžinjerstva, proizvodnje i obrade stakla. Mnoge kompanije su prisiljene da pređu u krizni režim i sve investicije – uključujući i učešće na sajmovima – samnje zbog ublažavanja mogućih negativnih ekonomskih uticaja. Ograničenja putovanja i zaštita zdravlja posetilaca i izlagača uticala bi na broj posetilaca. Iz tog razloga, mislimo da glasstec 2020 sa znatno manjim brojem posetilaca ne bi opravdao sajam.

glasstec važi za najvažniji globalni događaj za industriju stakla, mašinstva i zanatstva; a budući da tako treba i dalje da bude, odlučili smo da odložimo ovogodišnji sajam. 2021. godine očekujemo mnogo jači glasstec sa velikom međunarodnom posećenošću, idealno u savršenoj sinhronizaciji sa fazom ekonomskog oporavka nakon korone„, izjavio je Egbert Wenninger, predsednik savetodavnog odbora za glasstec i predsednik VDMA-ovog Foruma za tehnologiju stakla.