Arhitekta novog stadiona Camp Nou posetiće Bugarsku po prvi put

Takeyuki Katsuya – arhitekta Camp Nou stadiona u Barseloni, posetiće Bugarsku po prvi put kao jedan od ključnih govornika na Internacionalnoj konferenciji o fasadnom inženjeringu koju organizuje kompanija ETEM, 21. oktobra 2017. godine.

Španski grad fudbala, Barselona, će tek imati prilike da se ponosi potpuno rekonstruisanom stadionu uz moderan dizajn i udvostručen kapacitet.

Takeyuki Katsuya - arhitekta kompanije Nikken Sekkei
Takeyuki Katsuya – arhitekta kompanije Nikken Sekkei

Vodeći arhitekta ispred tima koji je projektovao novi stadion je Takeyuki Katsuya – generalni menadžer japanskog giganta, kompanije Nikken Sekkei, koja je vodeći arhitektonski studio u Aziji. U 2016. godini njegov tim je osvojio prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju za dizajn sa projektom Camp Nou stadiona u Barseloni, Španija. Zajedno sa Spanish Pascual i Ausió arhiteknoskim biroom, arhitekte iz Nikken Sekkei kompanije su projektovali značajne promene u strukturi stadiona, koji je konstruisan 1957 godine od strane španskog arhitekte Francesco Mittens Miroa.

Novi projekat, rekonstrukcija - Camp Nou stadiona u Barseloni, Španija
Novi projekat, rekonstrukcija – Camp Nou stadiona u Barseloni, Španija

Posmatračima je omogućena potpuna integracija sa objektom, s obzirom da će spoljašnja fasada biti uklonjena. Ovim postupkom arhitekte su imale ideju da posetiocima pruže „skriveno mesto“ a u isto vreme su omogućili i uživanje u celokupnoj atmosferi Barselone. Sa kapacitetom od 105.000 mesta i prostorom od 104.000 kvadratnih metara, Camp Nou izgradnja biće završena do kraja 2021. godine.

Jedan od poslednjih projekata arhitekte Takeyuki Katsuya je Sophia Tower, kao deo Sofia Tower univerziteta, koja je izgrađena pored najviše zgrade u Yotun gradu a studenstskom kampu u Tokiju, Japan.

Ovaj novi objekat je dizajniran tako da da se priklanja lokalnoj zajednici. Zidovi prvog sprata biće obloženi vrstom terakote koja je korišćena za konstrukciju crkve St. Ignatius – koje je iskonsko i značajno mesto za celu zajednicu.

Takeyuki Katsuya portfolio uključuje velike projekte, kao što su: Renai Aoyama Building (2003), Toho Gakuen College Annex (2004), Nomura Co., Ltd. Craft Headquarter Building (2009), Mokuzai Kaikan Hall (2009), Toa Road Corporation Headquarters Building (2015) i Sophia University’s Sophia Tower (2017).

Prisustvo vrsnog arhitekte i profesionalca na Internacionalnoj konferenciji o fasadnom inženjeringu obećava novu perspektivu a inovaciju kroz japansku arhitekturu i tradiciju za razvoj harmonične arhitekture koja sarađuje sa okolinom.

Četvrta po redu Internacionalna konferencija o fasadnom inženjeringu je posvećena, ne samo dinamičnom programu, već i svetski priznatim arhitektama i specijalistima iz celog sveta.

Za ovogodišnju konferenciju, organizatori iz ETEM-a su sebi postavili visoke ciljeve, da posetiocima obezbede vrhunski program uz vodeće arhitekte i dizajnere kako bi predstavili najnovije trendove i inovacije kako iz sveta dizajna, tako i iz sektora fasadnog inženjeringa.

Više informacija o konferenciji, možete pročitati na www.facadeconference.com

www.etem.com

Contact: Marieta Zaykova
Marketing communications
T. +359 921 90 73
M. +359 894 754 073
E. mzaykova@etem.com
W. www.etem.com