LiSEC sto za sečenje stakla se koristi u Tyrolean Glasfachschule (škola za obradu i procesuiranje stakla)

Od septembra 2015. godine HTL (Polytechnic Glass) Kramsach koristi LiSEC-ov sto za sečenje „base CUT“ za edukaciju studenata.

Studenti HTL Kramsach škole
Studenti uče na LiSEC stolu za sečenje stakla

Kao što to i industrija zahteva, veoma je važno i za obrazovne ustanove da poseduju modernu tehnologiju. Nakon 20 godina korišćenja prethodne mašine, HTL Kramsach je zamenio sa LiSEC-ovim „base CUT“-om. Nakon istraživanja i upoređivanja karakteristika različitih proizvođača mašina HTL se relativno brzo odlučio za Austrijskog proizvođača mašina. U osnovi najpoznatiji kao industrijski brend za vrhunski sektor (što se tiče količine, kvaliteta i cene), LiSEC sa svojim osnovnim serijama proizvodi relativno pristupačne mašine za nove kompanije u industriji, kompanije manjeg obima kao i za upotrebu u obrazovnim ustanovama. Za direktoricu škole, Dr. Ursula Pittl-Thapa, ujedno i bivšeg učenika politehnike, LiSEC sto za sečenje stakla je bio:“Ljubav na prvi pogled“.

LiSEC mašina za sečenje stakla u školi HTL Kramsach
Studenti uče na LiSEC stolu za sečenje stakla

Osnovana 1948. godine, ova obrazovna ustanova obuhvata politehniku stakla, staklo i njegovu tehnologiju, dizajn, kao i, u zadnje tri godine HTL hemiju. Diplomci HTL Kramsach škole, 361 obrazovani student do sada, su veoma traženi nakon završetka svog školovanja u staklenoj industriji, i imaju mogućnost izbora širokog polja različitih opisa posla. Od specijaliste za restauraciju do konsultanta za projektovanje i konstrukciju fasada. „Osnovni početnički model je idealan za politehniku i/ili stručne škole u smislu cena/performanse u skladu sa „LiSEC kvalitetom i pristupačnom cenom“, govori stanovnica Innsbuck-a koja se bavila obradom stakla. U svrhe obrazovanja, visok nivo servisnih usluga koje nudi LiSEC je prevagnulo u njihovu korist pri konačnoj odluci o kupovini.

LiSEC sa svojim osnovnim serijama proizvodi relativno pristupačne mašine
Studenti uče i tradicionalne načine obrade stakla

Klaus Preyler, LiSEC direktor prodaje, koji je zaključio ovaj dogovor objašnjava: „Tokom svoje edukacije, studenti uče kako da koriste najbolju mašinu na tržištu danas – najbolju za procesuiranje stakla od samog početka“

Studenti HTL Kramsach škole
Studenti uče i tradicionalne načine obrade stakla

O LiSEC-u

Lisec, sa sedištem u Hausmeningu, Amstetten, je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2013. godini grupa je generisala sveobuhvatni preokret sa oko 200 miliona eura, 1500 zaposlenih i više od 20 gradova sa poslovnicama. Sa kvotom eksporta više od 90 procenata.

LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu stakla i sortiranje sistema, zasebne komponente i kompletne linije proizvodnje za izolaciju i lamelirano staklo, kao i za obradu stakla i tvrde površine.


www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten
Austria
T: +43 7477 405 1151
E: sales@lisec.com
W: www.lisec.com

 

Prethodni tekstIz tradicije: Car drveća – Hrast
Sledeći tekstKako je aluminijum promenio građevinarstvo
Lisec, sa sedištem u Hausmeningu (Amstetten) je globalno aktivna grupa koja obezbeđuje inovativna individualna i kompletna rešenja u sektoru proizvodnje i finalne obrade glačanog stakla više od 50 godina. Poslovanje obuhvata mašine, automatizovana rešenja i servise. U 2017. godini, LiSEC grupa je sa svojih otp. 1.300 zaposlenih, na više od 25 lokacija uspela da generiše oko 230 miliona eura, sa eksportnim udelom od 95%. LiSEC razvija i proizvodi sisteme za obradu, sečenje i sortiranje stakla, od sing mašina, do velikih linijskih postrojenja za proizvodnju laminiranog i IZO stakla, mašine za obradu ivice i brušenje, kao i mašine za kaljenje stakla. Sa sigurnom tehnologijom i inteligentnom automatikom, LiSEC postavlja visok standard kvaliteta i tehnologije, a na taj način i doprinosi uspehu svoji klijenata.