Sobna vrata u hotelima

Složićete se da su hoteli mesta u kojima sve češće provodimo vreme. Nekada je to zbog poslovnih obaveza, nekada radi odmora, a nekada kao usputna stanica do nove destinacije. Razlozi su različiti, ali je potreba ista. Hoteli nam pružaju privremeno utočište, mir i privatnost koje želimo da odvojimo od ostatka sveta. Pitate se kako da to učinimo? Jednostavno, tako što ćemo zatvoriti vrata za sobom. Predstavljamo Vam osnove informacije kako biste mogli lakše da izaberete sobna vrata u hotelima.

Hotelska sobna vrata imaju veliki značaj za svakog gosta, a time i za hotel. Da bi jedna vrata mogla da učine da se gost u hotelu oseća prijatno i udobno kao u svom domu, neophodno je da ispuni određene kriterijume.

Izolacija za sobna vrata u hotelima

Setićete se da su nekadašnji hoteli pre ulaska u sobu imali malo predsoblje, koje je dalje sa još jednim sobnim vratima bilo povezano sa samom sobom. I to nije bilo bez razloga. Bez obzira na veličinu, svaki hotel je manje više bučan, zbog prisustva i cirkulacije gostiju i osoblja. Tu su još i liftovi, restorani i barovi odakle dolazi buka. Sa druge strane, svaka soba, baš kao i danas mora da pruži izvesnu dozu mira neophodnu za odmor gosta. Kako bi se postigao mir, pravljene su sobe sa predsobljem koje je koliko toliko rešavalo problem buke.

Danas, kada imamo obilje kvalitetnog građevinskog materijala za zidne i podne površine, kao i dobru stolariju, porađeno je na zvučnoj izolaciji. Neretko se iz hodnika odmah ulazi u sobu, koja je zaštićena kvalitetnim sobnim hotelskim vratima. Prema stepenu izolacije koju pružaju vrata se dele u četiri osnovne i jednu specijalnu kategoriju. Sobna vrata u hotelima moraju biti iz prve kategorije sa izolacijom od 33 db, ili što je sve češće u novim hotelima, iz specijalne kategorije sa zvučnom izolacijom od 35 do 44 db.

Da bi izolacija bila dobra, vrata moraju biti napravljena od kvalitetnog materijala, punog drveta, sa debljinom preko 45 mm.

Pored zvučne izolacije, sobna vrata u hotelima moraju pružiti i izvesnu dozu sigurnosti. Ovde se misli ne samo na zaštitu od neovlašćenog ulaženja u sobu nego i zaštitu od drugih neprijatnosti. Jedna od njih je zaštita od požara. Pa tako da bi vrata mogla biti sobna hotelska vrata moraju biti izrađena od specijalnih materijala, sa završnim protivpožarnim premazom i moraju ispunjavati standarde kao protivpožarna i protivdimna vrata, što se potvrđuje oznakom T30.

Sobna vrata u hotelima
Sigurnost sobnih vrata u hotelima / foto: pexels.com

SIGURNOST

Da bi gost bio opušten i odmoran, on se mora osećati sigurnim u hotelskoj sobi. Kako će to postići? Tako što će zaključati vrata za sobom. Danas postoji više različitih načina i sistema zaključavanja i otključavanja vrata.

  • Sa karticom – koja se ubacuje u elektronsku bravu. Sistem je zaseban ili softverski povezan na nivou celog hotela;
  • Beskontaktno – kartica se postavlja u blizini brave koja daljinski reaguje i otvara vrata;
  • Klasično – otvaranje pomoću ključa.

Zadovoljstvo gosta oduvek je bilo veoma bitno. Međutim danas, zahvaljujući internetu, svako nezadovoljstvo, pa čak i ono najmanje, može biti evidentirano, javno objavljeno i kako isto ne zastareva, ostaje trajno zabeleženo. Iz tog razloga, hotelijeri su prinuđeni da prate i implementiraju savremene tehnologije, kako bi gostu uvek ponudili maksimum sigurnosti i udobnosti. Prosto rečeno, da bi gosti bili zadovoljni i da bi hotel dobio visoku ocenu, hotelijeri koriste različite tehnologije i sisteme.

Hotelski sistemi imaju čipovane kartice putem kojih gosti otvaraju i zatvaraju vrata, ali i koriste druge sadržaje hotela.

Sobna vrata u hodniku hotela
Sobna vrata u hodniku hotela / foto: unsplash.com

U zavisnosti od vrste brave zavisi i vrsta kartice. Pa tako imamo:

  • RFID brava je sistem koji koristi personalizovane kartice, čime se sprečava svaki vid zloupotrebe. Napravljene su od PVC materijala sa umetnutim silicijumskim čipom. Putem ovih kartica moguće je otvaranje vrata, bez potrebe da istu vadite iz novčanika ili torbe, što je svakako, dodatni izvor sigurnosti;
  • IC brave otključavaju vrata pomoću IC kartice napravljene od PVC materijala i sa integrisanim čipom;
  • Magnetna brava otključava vrata magnetnom karticom napravljenom od PVC materijala i sa magnetnom trakom;
  • TM IB brave koje se otključavaju pomoću IB kartice, napravljene od nerđajućeg čelika i sa integrisanim čipom.

Pored usavršavanja brava i kartica, veliki značaj imaju dodatne inovativne tehnologije i sistemi. NFC tehnologija omogućava identifikaciju putem mobilnih uređaja koji imaju istoimenu aplikaciju. Drugim rečima, gost može ući u sobu, a da se prethodno nije prijavio na recepciji, izvršiti plaćanje računa, koristiti druge usluge hotela i sl.

Allure vingCard je inovativni sistem koji imaju elektronske brave i koje preko interaktivnih panela, što je ranije rađeno kačenjem kartice na vrata, obaveštavaju da je soba zauzeta, da je potrebno dodatno čišćenje, ili „ne uznemiravaj“ poruka i sl.

NOVO VREME, NOVA SOBNA VRATA U HOTELIMA

Savremena tehnologija i inovativni materijali doprineli su stvaranju nove generacije sobnih hotelskih vrata. Pa tako danas imamo vrata koja su integrisana u zid, bez bilo kakvog okvira i rama. Međutim, ono u čemu su posebno napredovala jeste svakako sistem otključavanja, kao i povezivanje svih ostalih funkcija u jedan sistem. Suština je u sigurnosti, povećanju komfora i jednostavnosti. Jedna od novina jeste korišćenje Bluetooth tehnologije, odnosno bežičnog prenosa podataka. Prilikom čekiranja u hotel, gost dobija virtuelni ključ na telefon, koji dalje koristi tako što telefon usmeri ka sistemu senzora za zaključavanje. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, savremena sobna hotelska vrata nemaju bravu.

POBEDA JE U POVEZIVANJU

Da bi svaka kartica, brava i sistem funkcionisali, neophodno je da svi budu međusobno povezani u jedan opšti menadžerski sistem. Drugim rečima, postoji centralni softver putem koga osoblje hotela sprovodi centralni nadzor, da li je sve u najboljem redu, da li sistem funkcioniše. Sa druge strane, ukoliko do problema i dođe, sistem omogućava brzu i efikasnu reakciju, a šansu da gost bude nezadovoljan svodi na minimum.

Profesionalni hoteli ništa ne prepuštaju slučaju, pa čak i ako dođe do nekog problema unutar sistema, svaka smeštajna jedinica prelazi na samostalno funkcionisanje, dok se problem ne reši.

Savremeni hoteli XXI veka svoje poslovanje svakodnevno unapređuju, sa ciljem pružanja najbolje usluge svakom gostu. Posebno veliku pažnju, što se i može zaključiti na osnovu svega navedenog, posvećuju unapređenju boravka i pružanju sigurnosti u sobama. Drugim rečima, za očekivati je da će se izgled i kvalitet sobnih hotelskih vrata, kao i brava i sistema zaključavanja stalno usavršavati, što je, složićete se, na obostranu korist i zadovoljstvo.

Prethodni tekstStaklo i njegova primena u arhitekturi
Sledeći tekstKako izabrati: majstor za zamenu prozora