GEALAN je jedan od TOP 100: Nagrada koja se dodeljuje za izuzetnu inovativnu snagu

GEALAN Fenster-Systeme dobio je pečat TOP 100 2024 u istoimenom takmičenju, što ga čini novokrunisanim prvakom u inovacijama. Pečat se dodeljuje posebno inovativnim poduzećima srednje veličine u svim industrijama. Poznati naučni i TV novinar Ranga Yogeshwar lično će čestitati GEALAN-u na ovom uspehu na dodeli nagrada 28. juna u Weimaru.

GEALAN je jedan od najinovativnijih poduzeća srednje veličine u nemačkom govornom području: to potvrđuje i dodela pečata „TOP 100″, kojeg proizvođač PVC sistema sada službeno sme nositi.

Ivica Maurović, generalni direktor GEALAN-a, ponosan je na inovativnu snagu svoje kompanije:

„Ova nagrada crno na belo pokazuje koliko truda ulažemo. Izjava našeg brenda „Inovacija sa sistemom“ ne samo da krasi naš logo, već takođe to je stvarnost u GEALAN-u. Godinama gradimo nove temelje u našoj kompaniji i stalno razvijamo GEALAN. Nagrada s pečatom TOP 100 sada to čini vidljivim i spoljnom svetu. Vrlo sam zahvalan za svu predanost kolega koja pozicionira GEALAN na smer prema budućnosti!“

Dvojica direktora GEALAN-a Ivica Maurović (levo) i Tino Albert s nagradom TOP 100 i pripadajućim sertifikatom
Dvojica direktora GEALAN-a Ivica Maurović (levo) i Tino Albert s nagradom TOP 100 i pripadajućim sertifikatom / foto: Gealan

Istraživači inovacija ispituju više od 100 kriterijuma

U ime compamedie, organizatora takmičenja TOP 100, istraživač inovacija prof. dr. Nikolaus Franke s Ekonomskog univerziteta u Beču i njegov tim ispitali su inovativnu snagu svih učesnika na temelju više od 100 kriterijuma iz pet kategorija: top menadžment koji promoviše inovacije, inovacijska klima, inovativni procesi i organizacija, spoljašnja orijentacija/otvorena inovacija i uspeh inovacije.

„Jesu li kompanije u stanju stvoriti nove proizvode, nove usluge, nove procese i nove poslovne modele? I jesu li ta dostignuća samo slučajnosti ili rezultat strukturnog i ciljanog pristupa? Mi ispitujemo ta pitanja na TOP 100″, kaže Nikolaus Franke, objašnjavajući svoj pristup. Takođe je važno kako su se i jesu li inovacije i poboljšanja proizvoda uspeli uspostaviti na tržištu.

GEALAN je inovativan u svim područjima

„Inovacije i investicije prolaze kroz sva područja u GEALAN-u“, kaže generalni direktor Ivica Maurović, opisujući razvoj proizvođača PVC poslednjih godina i ulazeći u detalje: „Naše digitalno planiranje nagrađeno je s nekoliko BIM nagrada, naša interna GEALAN alatnica proglašena je jednom od najboljih nemačkih alatnica na takmičenju „Izvrsnost u proizvodnji“, a s našom novom potpunom automatizacijom GEALAN je postavio sledeću prekretnicu za logistiku budućnosti. Istražujemo i razvijamo upotrebu održivih sirovina unutar naše PVC formulacije, stalno povećava udeo recikliranog materijala u GEALAN prozorskim profilima, stvaranje modernih prostora i radnih mesta te ulaganje u učinkovita softverska rešenja – možemo reći da se GEALAN već godinama razvija u istinskog inovativnog pionira u svim aspektima kompanije.“

Svečana dodela nagrada 28. juna u Weimaru

GEALAN je sada prevagnuo u naučnom procesu odabira za TOP 100 i tako je jedan od novokrunisanih vrhunskih inovatora u klasi „Više od 200 zaposlenika“. U 31. izdanju takmičenja za inovacije za nagradu se prijavilo ukupno 388 srednjih poduzeća.

GEALAN će se 28. juna susresti sa svim ostalim vrhunskim inovatorima iz 2024. u „Congress Centrum Weimarhalle“ kada će se ceremonija dodele održati u sklopu Nemačkog summita malih i srednjih poduzeća. Tamo će poznati naučni i TV novinar Ranga Yogeshwar lično čestitati GEALANU na uspehu TOP 100.

GEALAN je jedan od TOP 100: nagrada koja se dodeljuje za izvanrednu inovativnu snagu
foto: Gealan

TOP 100: Takmičenje

Compamedia od 1993. godine dodeljuje pečat TOP 100 za izuzetnu inovativnu snagu i natprosečni inovativni uspeh kompanijama srednje veličine. Od 2002. godine naučno vodstvo je u rukama prof. dr. Nikolausa Frankea. Franke je osnivač i predsednik Instituta za poduzetništvo i inovacije na Univerzitetu za ekonomiju i poslovanje u Beču. S 26 nagrada za istraživanje i preko 200 publikacija, jedan je od vodećih svetskih istraživača inovacija. Mentor TOP 100 je naučni novinar Ranga Yogeshwar. Partneri na projektu su Fraunhofer Society for the Promotion of Applied Research i Udruženje malih i srednjih poduzeća BVMW. Urednik časopisa magazin i impuls prate poređenja poduzeća kao medijski partneri, a „IZEIT für Unternehmer“ je partner za saradnju.

Više informacija na www.top100.de.

Gealan

GEALAN RS d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Beograd-Batajnica
T. +381 11 748 0404
grujo.ristic@gealan.rs
marko.andrejevic@gealan.rs
www.gealan.rs