Alatnica GEALAN slavi veliki uspeh na takmičenju „Izvrsnost u proizvodnji“.

Na kraju, nije bilo dovoljno da se dođe do vrha, ali mesto u finalu je više nego što je iko mogao unapred da se nada: GEALAN-ovo interno odeljenje za izradu alata proglašeno je za jedno od 3 najbolja u svojoj kategoriji u kategoriji „Izvrsnost u proizvodnji „takmičenje“. Ceremonija zatvaranja održana je u Sali za krunisanje Gradske kuće u Ahenu.

„Zahvaljujem se celom našem timu“

„Kakav veliki uspeh!“ rezimira Norbert Gruner, šef alata u GEALAN-u, ubrzo nakon zvanične objave presude žirija: Iako GEALAN-ov interni alat nije baš stigao do pobede u svojoj kategoriji na poznatom takmičenju „Izvrsnost u proizvodnji“, on je obezbedio jedna od tri najbolje „In-house kompanije za alate sa 50 ili više zaposlenih“ na nemačkom govornom području, što je bilo teško zamisliti pre nekoliko meseci.

„Pobeda u kategoriji bi bila šlag na torti, naravno. Ali dolazak do finala je i za nas mala pobeda. Zahvaljujem se celom našem timu koji je svakog dana vredno radio da budemo još bolji, još efikasniji, i takmičimo se sa najboljima!“

Velika scena u sali za krunisanje u Ahenu

Više od 300 kompanija za proizvodnju alata prvobitno se prijavilo za takmičenje „Izvrsnost u proizvodnji“, koje svake godine održava Laboratorija za mašinske alate i proizvodno inženjerstvo na Univerzitetu RVTH Ahen. Dve faze pred-selekcije, još jedna detaljna analiza i naknadna poseta lokaciji, GEALAN i njegova interna radionica alata ponovo su dobili veliku pozadinu Dvorane za krunisanje u gradskoj kući Ahena.

GEALAN delegacija sa (s leva) izvršnim direktorom Tinom Albertom, Florianom Feulnerom, Kurtom Theuerkaufom, Denise Heller, Kevinom Šmelcerom i šef odeljenja Norbertom Grunerom (desno)
GEALAN delegacija sa (s leva) izvršnim direktorom Tinom Albertom, Florianom Feulnerom, Kurtom Theuerkaufom, Denise Heller, Kevinom Šmelcerom i šef odeljenja Norbertom Grunerom (desno) / foto: Gealan

Sledeći projekti su već u toku

„Nismo odmarali na lovorikama“, otkrio je Norbert Gruner odmah posle dodele nagrada, „Predstoje nam sledeći zadaci. Želimo da se stalno usavršavamo“. Trenutno postoje dve veoma važne oblasti u GEALAN-ovom paketu alata: „Naš MES, koji predstavlja naš sistem planiranja i kontrole proizvodnje, trenutno se primenjuje. Planirano je da stupi na snagu tokom 2024. godine.“ Pored toga, GEALAN želi dalje da unapredi velike prednosti simulacije i upotrebe veštačke inteligencije u izradi alata.

Ponosni direktor

Tino Albert, direktor tehnologije i finansija, ponosan je na plasman u finale:

„Čestitamo celom našem timu u alatnici na ovoj senzacionalnoj pobedi! Ovu nagradu smatramo potvrdom ogromnih ulaganja u automatizaciju i digitalizaciju poslednjih godina, kao i znanje naših kolega. Kada vidim napredak koji smo postigli u ovim oblastima poslednjih godina, ovo je pravedna nagrada za veoma naporan i pedantan rad.“

Više o GEALAN alatnici

Šta čini GEALAN izradu alata tako posebnom? Prve uvide možete pronaći ovde: LINK

Svako ko želi saznati više o nagrađivanoj GEALAN izradi alata i ući u detalje s nama ili čak razmeniti ideje s GEALAN stručnjacima na licu mesta, uvek je dobrodošao!

Poslovni novinari i svi ostali zainteresirani iz industrije mogu se obratiti Marcu Schenku na mschenk@gealan.de

Gealan

GEALAN RS d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Beograd-Batajnica
T. +381 11 748 0404
grujo.ristic@gealan.rs
marko.andrejevic@gealan.rs
www.gealan.rs