Top 5 – komarnici za prozore i vrata

Ne moramo da vam potvrđujemo koliko komarci znaju biti naporni tokom leta. Sigurni smo da ste, iše puta, imali priliku da budete predmet napada kada su ovi insekti u pitanju. Zato da ne biste više nikada bili u takvoj situaciji, odgovaramo vam koji su to komarnici za prozore i vrata, koji vam mogu pružiti najbolju zaštitu i spasiti vas od komaraca.
Komarnici za prozore i vrata su efikasno rešenje na duge staze. U moru ponuda, izdvajamo vam ovih top pet modela.

Komarnici na magnet

Ovo je posebna vrsta komarnika koja se isključivo koristi za vrata, balkonska, ulazna, jer omogućava normalno kretanje kroz njih, kao i odgovarajuću cirkulaciju vazduha. Mreža se, pomoću čičak trake, postavlja na okvir vrata, dok se na njenoj sredini nalazi magnet. Nesmetanim prolaskom kroz mrežu, ona se zatvara, da bi se odmah posle vas, pod uticajem magneta zatvorila.

Ova zaštita od komaraca, posebno je značajna za sve vas koji imate kućne ljubimce. Kada je klasični komarnik u pitanju, pas ili mačka njuškom bez problema otvaraju vrata, ali problem nastaje, jer oni ista ne zatvaraju, što je sasvim dovoljno vremena da insekti uđu u prostoriju. Laka postavka, crna i bela boja, pristupačna cena, dodatni su razlozi, zašto da ova zaštita od insekata bude vaš izbor.

Fiksni komarnici

Ovde se radi o modernoj varijanti prvobitnih komarnika, koji se sastoje od aluminijumskog ili PVC rama i mrežice. Fiksni su, jer se postavljaju fiksno na prozore, koji se ne mogu koristiti, u smislu nekog unošenja stvari ili drugih predmeta kroz njih, te se najčešće koriste kod prozora kod kojih nema potrebe za cirkulisanjem (mali prozori, prozori na svetlarnicima,…).

Fiksni prozori se postavljaju sa spoljašnje strane okvira prozora i tu se nalaze tokom čitave sezone. Nakon tog perioda, oni se mogu skinuti i odložiti do novog doba intenzivnog korišćenja. Kako se nalaze sa spoljašnje strane, oni se moraju uklopiti sa fasadom objekta. I to nije problem, budući da postoji širok raspon boja, posebno kod aluminijumskih okvira.

Rolo komarnici

Rolo komarnici su moderna varijanta kada su komarnici za prozore i vrata u pitanju. Radi se o jednim od najčešće korišćenih komarnika, jer su veoma praktični, a po sistemu funkcionisanja najviše podsećaju na roletne. Mogu biti sastavni deo prozora i ugrađuju se kada i sama stolarija. Ukoliko se naknadno postavljaju, ali samo na prozore koji nemaju roletne, onda se kače za spoljašnji okvir prozora i imaju sopstveno kućište. Mogu se pomerati vertikalno za prozore, odnosno horizontalno za vrata.

Plise komarnici za prozore i vrata

Moderni, elegantni i rado korišćeni komarnici za prozore i vrata su plise komarnici. Oni rade po sistemu harmonika vrata. Sastavljeni su od kvalitetnog aluminijum okvira koji je otporan na vetar, UV zračenje i atmosferske prilike. Mrežica se prilikom zatvaranja nabira (plisira), odakle i potiče naziv. Inače mrežica je toliko gusta da, čak, sprečava prodor polena, ali omogućava nesmetanu cirkulaciju vazduha. Plise komarnici su veoma praktični kada su balkonska vrata u pitanju. Mogu biti jednodelni, centralni ili segmentirani, sastavljeni od više međusobno povezanih komarnika.

Komarnici za prozore i vrata po meri

Sve češća potreba za komarnicima na postojećoj stolariji, kao i prozori i vrata nestandardnih dimenzija zahtevaju komarnike po meri. Danas, veliki broj proizvođača, bavi se izradom komarnika na ovaj način.

Priliko izrade, veoma je važno uzeti dobru meru i to se preporučuje da urade stručni ljudi. Takođe, kod ovih vrsta komarnika možete se dogovoriti sa proizvođačima, o izradi koja će zadovoljiti vašu svaku individualnu potrebu kada su komarnici za prozore i vrata u pitanju. Na kraju ostaje nam da vam poručimo, da su, odlična stvar za unapređenje svakodnevnog života i da pri njihovom izboru se treba voditi kvalitetom. Drugim rečima, ukoliko želite uživanje u letu na duge staze, ne štedite na komarnicima.