Vodeće prisustvo kompanije ALUMIL na sajmu „GRČKI ALUMINIJUM 2022“ u Atini

Od petka 14. do nedelje 16. oktobra, kucalo je „srce” aluminijuma u Metropolitan Expo-u, na velikom industrijskom sajmu „Grčki aluminijum 2022” u Atini, koji se vratio posle punih 9 godina.

ALUMIL se odazvao ovoj značajnoj industrijskoj manifestaciji i impresionirao je sve koji su posetili izložbene prostore, koje je u saradnji sa kompanijom Rota organizovala Grčka asocijacija aluminijuma.

ALUMIL na sajmu "Grčki aluminijum 2022" u Atini
ALUMIL na sajmu „Grčki aluminijum 2022“ u Atini

Povodom ove manifestacije ALUMIL je okupio saradnike arhitekte iz država u kojima posluje, a iz Srbije je 15 arhitekata imalo priliku da poseti sajam i da vidi impresivne i inovativne aluminijumske sisteme.

Uvek ispred sa inovacijama i novim inicijativama

Prisustvo ALIMIL kompanije izazvalo je posebno pozitivne reakcije svih onih koji su se našli u izložbenom centru tokom tri dana.

ALUMIL je imao:

  • Najveći štand na čitavom sajmu (800 m2)
  • Najveći broj eksponata (preko 50 naprednih sistema)
  • Nove inovativne usluge („ALUMIL Connect” digitalni servisni ekosistem, takođe edukacije i inovacije na „Architectural Aluminium Academy”
ALUMIL na sajmu "Grčki aluminijum 2022" u Atini
ALUMIL na sajmu „Grčki aluminijum 2022“ u Atini

Vodeća kompanija za arhitektonske aluminijumske sisteme se ubedljivo istakla i to potvrđuje oko 6.000 ljudi koji su posetili štand, što predstavlja rekordan broj za grčke podatke o industrijskim izložbama.

Na impresivnom duplom štandu od 800 m2, okupljeni su imali priliku da razgovaraju sa stručnim licima iz kompanije i da izbliza pogledaju neke od najnaprednijih aluminijumskih sistemima iz ALUMIL proizvodnog asortimana. Od visoko estetskih i vrhunskih performansi kliznih i otvarajućih sistema, sve do jedinstvenih sistema zidnih obloga i inovativnih spoljnih proizvoda kao što su bioklimatske pergole i ograde, širok asortiman eksponata je bio pokazatelj impozantnog prisustva ALUMIL kompanije na sajmu.

„Iznenađenja“

Na ALUMIL štandu, naravno, nije nedostajalo „iznenađenja” za njegove posetioce. Jedno od njih bila su protivpožarna ulazna vrata. Reč je o jedinstvenim aluminijumskim vratima sa sertifikovanom protivpožarnošću, koja su privukla pažnju posetilaca i istakla jasnu nameru kompanije da investira u ovom sektoru, nudeći inovativna rešenja koja će ojačati zaštitu objekata koje opremaju širom sveta. Takođe, novi impresivni minimalistički klizni i prozorski sistemi verzije PHOS i Eclipse sa veoma tankim profilima i najsavremenijim uputstvima pomeranja ili čak zakrivljeni klizni sistemi, bili su za mnoge u centru interesovanja.

ALUMIL na sajmu "Grčki aluminijum 2022" u Atini
ALUMIL na sajmu „Grčki aluminijum 2022“ u Atini

Drugo „iznenađenje” nosi ime Carport, inovativni proizvod Alumil Solar programa. Carport je inovativna zaštita od sunca za parking, koja idealno kombinuje upotrebljivost nadstrešnice za otvorene parking prostore električnih automobila sa proizvodnjom „zelene” energije kroz primenu fotonaponskih panela na krovu. Novi sistem, sa svojim impresivnim aerodinamičnim dizajnom i visokom robusnošću, bio je jedan od posebnih vrhunca izložbe.

Pored toga, javnost je bila impresionirana inovativnim rešenjima aluminijumskih sistema za spoljne prostore koji se takođe isporučuju montažno, kao što su moderne ograde sa kliznim ili otvarajućim kapijama, ali i bioklimatske pergole sa automatizacijom koja uključuje najsavremeniju tehnologiju.

U „sazvežđu” ALUMIL Connect i AAA

Pored naprednih sistema kompanije koji su privukli interesovanje arhitekata, građevinara i pojedinaca, za oko je zapao i „ekosistem” digitalnih usluga koji je kompanija razvila za svoje partnere.

Na izložbi je zvanično predstavljen ALUMIL Connect, inovativni „kišobran” onlajn usluga razvijenih sa ciljem da olakšaju proizvođače aluminijuma u njihovom svakodnevnom radu, naglašavajući težnju kompanije da podrži svoje partnere na svim nivoima.

ALUMIL na sajmu "Grčki aluminijum 2022" u Atini
ALUMIL na sajmu „Grčki aluminijum 2022“ u Atini

Istovremeno, poseban prostor je posvećen „Architectural Aluminium Academy”, Centru za razvoj inovacija i veština za industriju arhitektonskih aluminijumskih sistema, u kojem ALUMIL sarađuje sa dve najveće univerzitetske institucije u zemlji i vodećim tehnološkim kompanijama.

Posetioce su specijalizovani konsultanti informisali o programima edukacije i obuke za proizvođače, specijalnim seminarima za mlade preduzetnike, kao i o konsultantskim uslugama koje Centar pruža.

ALUMIL na sajmu "Grčki aluminijum 2022" u Atini
ALUMIL na sajmu „Grčki aluminijum 2022“ u Atini

Vredi napomenuti da su i ALUMIL Connect i usluge „Architectural Aluminium Academy” takođe predstavljene na zaista poseban način: kroz interaktivni 3D video sa funkcijom dodira, koji je posetiocima dao sve informacije na razumljiv i prijatan način.

Izvrsnost na svim nivoima

Uspešna organizacija izložbe „Grčki aluminijum 2022” dovela je do dva važna zaključka. Jedan je da aluminijumski sektor ostaje jedan od najzdravijih, ekstrovertnijih i najmoćnijih grana grčke privrede, sa velikom dinamikom i mnogim mogućnostima za dalji razvoj.

ALUMIL na sajmu "Grčki aluminijum 2022" u Atini
ALUMIL na sajmu „Grčki aluminijum 2022“ u Atini

Drugi zaključak je da ALUMIL nije samo kompanija broj 1 u zemlji koja se bavi arhitektonskim aluminijumskim sistemima, već moderno merilo za industriju. Svojom stalnom spremnošću za inovacije i revolucionarnim inicijativama koje preduzima, afirmirala se kao pionir razvoja, neprestano inspirišući čitavu industriju i uživajući u divljenju i poverenju čitavog poslovnog sveta u zemlji.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs