Organizacija proizvodnje bez papira sa Klaes-om

Klaes razvija inovativna softverska rešenja za kompanije u proizvodnji vrata, prozora, fasada, kao i zimskih bašti. Organizacija proizvodnje bez papira je pravi način da obezbedite kraće vreme odziva i decentralizovani rad u proizvodnji. Osnova digitalnog procesa rada je multifunkcionalno Klaes-vo stablo obrade fajlova sa svim dokumentima.

Ovaj moćan alat može biti podržan ostalim inteligentnim komponentama za organizovanje svih delova kompanije. Klaes Info Manager organizuje i automatizuje proces podele rada u izradi projekata. Klaes DMS Integration obezbeđuje brz pristup svim dostupnim podacima. I Klaes e-prod preuzima oba zadatka u proizvodnji i isporuci.

Klaes Info Manager

Sačuvana komunikacija između svih učesnika projekta, i automatizacija procesa čuvaju vreme i novac, iz razloga što su informacije iz različitih radnih područja dostupne svakome zaposlenom u svakom trenutku. Tačke konekcije u procesu rada su organizovane centralno putem definisanih okidača sa automatski generisanim mejlovima, obaveštenjima i zadacima. Primer: Otpremnica aktivira mail usmeren ka mušteriji, i odgovorne službe na terenu. U isto vreme, odseku logistike je dat zadatak u cilju pripreme isporuke proizvoda. Svi zadaci mogu biti završeni na osnovu timskog rada.

Klaes DMS Integration

(Document-Management-System)

Papirni dokumenti, mailovi, i datoteke svih vrsta osiguravaju vremenski zahtevne radne procese – npr. u obliku projektnih mapa, koje se moraju arhivirati ručno posle upotrebe. Sa Klaes DMS, napor za arhiviranje, verziranje, prosleđivanje i nalaženje je sveden na minimum. Radni zadaci kao što su provera, potpisivanje ili odobravanje su pojedinačno podešeni za svaku kompaniju sa grafičkim konfiguratorom procesa rada. Procesi rada postaju kraći jer se zadaci mogu obavljati istovremeno, jer svi učesnici imaju pristup svim dokumentima i fajlovima. Inteligentna Klaes integracija osigurava da se svi podaci koji se odnose na klijente i projekte automatski filtriraju, a samim tim svakodnevni rad je veoma olakšan.

Klaes e-prod

Primarni zadatak ovog visokofleksibilnog intranet rešenja je distribucija podataka u planiranju proizvodnje. Na stanicama, skeniranje daje tačne informacije na ekranu, i ako je neophodno, dodatne informacije u vidu slika, skica ili datoteka iako su dostupne. Promene su naravno brze – jednim klikom podaci se mogu ukloniti iz proizvodnje, ponovo kreirati, i „vratiti nazad”. Stanice takođe komuniciraju međusobno. Primeri su zone za venčanje krila, povratne informacije kancelariji, početak rada za dodatnu opremu, ili skladištni prostori nabavljenih komponenti. Upravljanje kvalitetom vodi računa o evidentiranju grešaka, i njihovoj eliminaciji. Kontinuirano testiranje radnih predmeta i merne opreme takođe mogu biti automatski organizovani.

 

KLAES logo

Horst Klaes GmbH & Co. KG
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler
Marko Šaletić
+381 63 654 511
msaletic@klaes.com
www.klaes.com