Međunarodni forum budućnosti 2023: GEALAN uvodi svoje partnere u trendove u industriji

Četiri uzbudljiva stručna predavanja s pogledom na budućnost tržišta prozora, prevedena uživo na osam jezika – pripremljena za GEALAN partnere i zainteresirane strane iz cele Europe koji su ili dobili informacije na licu mesta ili se virtualno povezali: Međunarodni forum budućnosti 2023. imao je mogućnost saznanja za razmenu noviteta i novosti, kao i vrhunskih pogleda na buduće izazove i mogućnosti industrije. Povrh toga, postojao je dojam odabranih istaknutih proizvoda i daljeg razvoja GEALAN-a. Oko 400 gostiju iz 14 zemalja iz cele Europe bilo je uživo na mjestu događaja na GEALAN-ovoj glavnoj lokaciji u Oberkotzau, a daljih 300 učesnika uključilo se putem live streama.

U svom izdanju za 2023., GEALAN-ov uspešan niz događaja još je jednom pružio uvid izbliza u važne trendove u industriji: kompetentno osvijetljeno od strane šest stručnjaka u četiri uzbudljiva predavanja; specijalizirana publika mogla je baciti pogled na europsko tržište prozora budućnost. I to na devet jezika u isto vreme – jer su se predavanja i moderacije Međunarodnog foruma budućnosti 2023. prevodile simultano i za goste na licu mesta i za online goste.

Generalni direktor GEALAN-a Ivica Maurović vrlo je zadovoljan drugim izdanjem Future Foruma u hibridnom formatu: „Opet smo ga učinili maksimalno fleksibilnim i jednostavnim: oni koji nisu bili prisutni mogli su lako pratiti naše uzbudljive prezentacije u live streamu. Mislim da je za sve naše goste bilo ponešto: naši su stručnjaci istaknuli strateške teme i izvukli korisne savete za svakodnevno poslovanje, razgovarali smo o premium proizvodima i fokusirali se na buduću temu usluge. Na taj način isporučujemo stvarnu dodanu vrednost za naše partnere koji su bili prisutni na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. Sve povratne informacije koje sam dosad dobio od naših partnera na Future Forumu bile su izuzetno pozitivne.”

Generalni direktor Gealan-a Ivica Maurović
Generalni direktor Gealan-a Ivica Maurović / foto: Gealan

Strateške teme susreću se s uvidima u proizvode

Generalni direktor GEALAN-a osobno je najavio dan događaja – Ivica Maurović pripremio je nekoliko reči iščekivanja za nadolazeće zajedničke sate na početku Međunarodnog foruma budućnosti 2023. za goste iz cele Europe. U sledećim predavanjima, sveobuhvatne teme iz industrije izmjenjivale su se s pogledom na konkretna rešenja proizvoda i usluga. Martin Langen, direktor instituta za istraživanje tržišta B+L Marktdaten iz Bonna, započeo je tehnički sa svojim uvodnim govorom „Tržišta u tranziciji“. U svom izgledu za nadolazeće godine, predstavio je industrijsku publiku s gospodarskim očekivanjima, mogućim razvojem cijena i nadolazećim trendovima – prvo u stambenoj izgradnji općenito, zatim i za mjere obnove kao što je zamjena prozora u određenim terminima.

Predstavljen je trenutni razvoj proizvoda

Druga prezentacija zatim se fokusirala na premium proizvode tvrtke GEALAN. Kako bi stručnoj publici pružili realistične dojmove tokom celog dana, šatori za događanja bili su unapred opremljeni detaljnim izlošcima brojnih GEALAN proizvoda i sustavnih rešenja. André Wunsch, voditelj odjela za upravljanje proizvodima / inovacije / centar za korisničku podršku u GEALAN-u, u svom je izlaganju najprije iznio povijest razvoja vrhunske površinske tehnologije GEALAN-acrylcolor®, koja se kontinuirano razvija i nakon više od 40 godina. Po prvi put na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. mogao je predstaviti skoru moguću kombinaciju PMMA površine s tamno sivim profilnim telom i izborom odgovarajućih dekor folija.

André Wunsch
André Wunsch / foto: Gealan

U drugom stručnom predavanju istaknute su uzbudljive mogućnosti vezane uz prozore budućnosti: GEALAN-ova inteligentna rešenja za automatizaciju, objedinjena pod novim brendom pametne kuće TEXINO, bila su jednako bitna tema kao i inovativna ventilacija i izvrsna GEALAN-ova rješenja za planiranje. Karl Dietrich Wellsow, direktor GEALAN-ove sestrinske tvrtke DBS (Digital Building Solutions), svojim je programima za vizualizaciju prozora predložio nove, nekomplicirane opcije za određivanje prikladnih prozora s prikladnim dizajnom i ostvarivom veličinom za zadane građevinske projekte. Na kraju, ali ne manje važno, na programu je bilo i drugo uvodno predavanje: prof. Stefan Wengler, sveučilišni profesor i konzultant za marketing i prodaju na B2B tržištima, u svom je predavanju „Servitizacija“ jasno istaknuo da se mnoga očekivanja kupaca unutar industrije menjaju u smislu da se od proizvoda uvek očekuje usluga koja prepoznaje stvarne potrebe kupaca. „Razmišljati u smislu dodane vrednosti umjesto troškova“ bila je jedna od njegovih krilatica i ujedno dobronameran savet donositeljima odluka u industriji.

Stefan Wengler
Stefan Wengler/ foto: Gealan

Vođena putovanja, praktični saveti i međunarodne teme

Prezentacije specifične za tržište zemalja nadopunile su GEALAN događaj na značajan način: s jedne strane, kolege iz Holandije predstavili su GEALAN Hafen-City-Window® i njegove izvanredne mogućnosti zvučne izolacije, a u drugoj prezentaciji posebno su govorili o održivim materijalima, važnoj temi kružnog gospodarstva i mogućnosti ekološki osveštene gradnje. Španska prezentacija istaknula je različite prednosti PVC elemenata i objasnila kako proizvođači prozora koriste te argumente kako bi svoje kupce uverili u dodanu vrednost PVC prozora. Francuski su gosti mogli videti varijantu potpuno staklenog sistema specifičnu za zemlju, koja bi trebala omogućiti i prednosti dizajnerski usmerenog prozorskog sistema s ugradbenom dubinom od 74 mm.

Međunarodni forum budućnosti 2023
Međunarodni forum budućnosti 2023 / foto: Gealan

Obilasci fabrika na dve nemačke lokacije Oberkotzau i Tanna zaokružili su Međunarodni forum budućnosti 2023. Po potrebi, gosti su mogli steći dojam o proizvodnim pogonima i raznim građevinskim merama kao što su visokoregalno skladište u Tanni i vlastita digitalizirana alatnica u Oberkotzau. GEALAN-ov Međunarodni forum budućnosti 2023. još je jednom vešto spojio profesionalnu i osobnu razmenu: uzbudljiva znanja i važni trendovi iz građevinske industrije susreli su se u opuštenoj atmosferi s vrijednim raspravama preko nacionalnih granica.

Međunarodni forum budućnosti 2023
Međunarodni forum budućnosti 2023 / foto: Gealan

Dopustite da vas inspirišemo. Stvaramo okvir budućnosti. GEALAN.

 

Gealan

GEALAN RS d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Beograd-Batajnica
T. +381 11 748 0404
grujo.ristic@gealan.rs
marko.andrejevic@gealan.rs
www.gealan.rs